Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nádherné shrnutí toho co jsme mohli vidět v předchozích dílech. Postupně procestujeme historií a nakonec zjistíme, že budoucnost se změnit dá takovým zábavným způsobem, že by to nenapsal ani Shakespeare - vynálezce kuličkového pera. 33 minut našlapaných tím nejlepším co v Černé zmiji bylo. Tomu říkám zakončení :) ...btw. kdy už konečně někdo vyčistí ten Novácký dabing? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se po deseti letech opět sešli a Černá Zmije je zpět, byť jen v jednodílném speciálu. Nejsou zde sice až tak geniálně vybroušené dialogy jako v seriálu samotném, ale stejně je to legrace od začátku až do úplného konce. Jen škoda, že někdy tvůrci zvolili poněkud jednodušší styl humoru. Ovšem momenty při setkání se Shakespearem jsou v nejlepším duchu původní série. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Edmund Blackadder je po deseti letech zpět a tentokrát zažívá se svým pomocníkem Baldrickem peripetie při klišovitém cestování časem. Návrat slavného britského rodu se rozhodně povedl a vlastně díky tomuto dílu jsem dokázal i relativně docenit diamant britských sitcomů. Je to hlavně díky tomu, že narozdíl od původních 24 dílů byl k tomuto reunionu pořízen slušný dabing - holt ČT je ČT a Nova je Nova (u té jsem po třech dílech první série byl nucen se seriálem skončit a najít si původní znění). Bohužel, i k mé nelibosti se změnila jména hlavních protagonistů, tudíž zde máme Bestiána a Packala. Změnily se též hlasy, ovšem to vůbec není deficit - Petr Rychlý a hlavně Stanislav Fišer do svých rolí pasují (i když u Zmijáka mi chybí citelně Jiří Práger). No, od dabingu, u kterého jsem dosti rozepsal, se vrátím zpět k reunionu. Jelikož mám taky rád dějepis a dějiny samotné, už samotný formát mě uchvátil. A tak se těším na samotné regulérní epizody série o Černé zmiji, která mě, doufám, zabaví stejně jako tento návrat. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Presne 10 rokov po zaverecnej epizode sa este raz stretol cely povodny tim, aby natocili tento special pri prilezitosti otvorenia Millenium Dome v Londyne. Bolo mile znova vidiet vsetky postavy, tentokrat v modernej dobe, avsak scenar sa velmi nevydaril - za tych 33 minut sa nenaslo vela vtipnych scen. Ako zaujimavost posluzi informacia, ze v malej roli sa objavil Colin Firth. Skoda, ze tato celkovo posledna epizoda zo zivota Ciernej Zmije nebola vydarenejsia. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Možná nejslabší díl z celé série. Inteligentní a cynický humor je až na výjimky pryč. Snaha nacpat do děje co nejvíc událostí se vymkla z rukou, vtipy jsou vyprávěné v poklusu a chybí jim správné načasování. A i samo téma glos se změnilo. Black Adder už neglosuje lidi kolem sebe, ale naváží se do historických postav, což je občas ku prospěchu (Shakespeare), ale většinou ne (kdykoliv jindy). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)
  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno