Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

sonoluca 

všechny recenze uživatele

První sezóna - 70%. Druhá sezóna - 80%. Třetí řada - 70%. Předsudky jsou hrozný svině. Kdyby mi někdo před týdnem řekl, že budu koukat na Veronicu Mars, asi bych se mu ke svý škodě vysmál. V rámci žánru hodně silný nadprůměrně, největší zásluhu mají scénáristi a hlavní trio - naprosto skvělá Kristen Bell (ta holka neskutečně válí), Enrico Colantoni (fotr) a Jason Dohring (Logan), zbylé herecké osazenstvo ovšem nijak výrazně nezaostává. Jak už poznamenal Pan Filuta... je to návykovka. PS: Logan rules, Pize nebrat a českej dabing je příšernej! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Milí páni režiséři, v dnešní době přesycené krimi seriály už není místo na další. Už nestačí jen postavit před kamerou nějakou pěknou herečku (a to Kristen Bell JE) a nechat ji ať chvilku pobíhá sem a tam a pak najednou vyřeší případ. Ne. Takhle se mi to nelíbí a na takové seriály se dívat nebudu. I kdyby camea dostávali lidi jako Xena, mlčenlivej Bob nebo Mahoney. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Tak prvně, chybí mi tu žánr komedie v popisku. Možná je to příliš subjektivní, protože již nepatřím k té pravé cílové skupině a dívám se na tohle televizní dílko s příliš velkým nadhledem. Veronica Mars má každopádně jiskru a vtip, což možná způsobila kolize dvou zásadních žánrů a výsledkem je něco jako teen-krimoška. Což souvisí s "rodinným povoláním" hlavní hrdinky, která řeší nejen "závažné" pubertální trable s láskou, kamarády i nepřáteli v lavicích střední školy, ale také hrst zločinů (občas docela drsných a závažných). No a její vtipně odlehčené bonmoty, sem tam říznuté přemoudřelou zarputilostí, prostě leckdy divák smíchy neunese. Samozřejmě, že seriál časem trpí melodramatičností a překombinovaností, stejně jako sorta všech těch mýdlových-střídacích-teen-operetek, ale budiž. Už teď mám pocit, že by mě kliďánko stačila jenom jedna série, a to pouze a čistě pro zábavu či odreagování. Uvidím po dalších dvou. 65% ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

JÉÚÉÚ!! KRISTEN BELL!! TÝ JO, TO JE KUS!! MÁ PRSA! A POŘÁD NĚCO ŘEŠÍ. A TAKY VAGÍNU! A TY JEJÍ KAMARÁDI! ASI TO BUDĚ NĚCO PROMYŠLENÝHO. SUPR!! DÁM ČTYŘI HVĚZDIČKY! NE, NE, ROVNOU PĚT!! Já píši vám - co mohu více? Co ještě mohu dodati? Teď vím, že máte právo sice mne pohrdáním trestati... a to za 30%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh o Veronice Mars se mi zalíbil ihned po prvním díle. Je to mix kriminálky a seriálů ze školního prostředí americké high-school (střední škola) podobné takovým patvarům jako například Beverly Hills 90210, ale každý díl má zajímavý děj, příjemné herce, napětí a občas i nějaké to překvápko na závěr. Jaké bylo například moje zděšení když jsem si v seriálu všiml Paris Hilton jako tupé blondýny? Žádné, ta role ji padla jako ulitá, já jsem se zasmál a účel to splnilo. Autoři smíchali napětí, vztahy a vtip do sebe a nechali vzniknout tomuto seriálu, který na odpoledne je přesně to pravé. Nejenom díky tomu seriál sleduju samozřejmě. Na Kristen Bell se totiž tak pěkně kouká a její narážky jsou chvílemi opravdu místné a i když tu plno lidí pomlouvá český dabing neměl jsem možnost vidět seriál v originále při sledování se bavím na výsost dobře. (7/10) ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Seiál Veronica Mars pomohl vzniknout seriálu Party Down (2009): tvůrce Party Down Rob Thomas je také tvůrcem Veronicy Mars, další tvůrci Party Down John Enbom a Dan Etheridge produkovali Veronicu Mars a poslední tvůrce Paul Rudd se objevil ve Veronice jako hostující herec. Herci, kteří se pravidelně obejvují v Party Down - Ken Marino a Ryan Hansen - hráli pravidelně i ve Veronice Mars a další pravidelní hereci z Party Jane Lynch a Adam Scott se objevili ve Veronice jako hostující herci. Hostující herci v Party Enrico Colantoni, Jason Dohring, Alona Tal, Ed Begley Jr., Daran Norris, Ryan Devlin a Kristen Bell zase pravidelně hráli ve Veronice. Další hostující herec v Party Joey Lauren Adams hostoval i ve Veronice. (HappySmile)
  • Tvůrce seriálu Rob Thomas chtěl v roce 2009 natočit film Veronica Mars, který by navázal na seriál. Na režisérské stoličce měl usednout (HappySmile)
  • Postava Piz ve třetí sezoně je pojmenována po režiséru Marku Piznarskim. (TomikZlesa)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama