Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Perla medzi tínejdžerskými seriálmi. Kristen Bell sa pre túto postavu musela zrejme narodiť a svojimi inteligentnými voice-overmi dokáže potešiť srdce diváka, o zvyšných prednostiach nehovoriac. Dialógy plné sviežeho humoru sú v tomto seriáli na dennom poriadku, nezabúda sa ani na hlavnú dejovú líniu mierne okorenenú detektívnymi zápletkami a charizmatickými postavami . Páru Logan/Veronica naviac nejde nefandiť. Len ma mrzí ukončenie v čase, keď to začalo dostávať poriadne grády a pomerne otvorený záver. Škoda toho ale za všetko ostatné si si tvorca Rob Thomas zaslúži absolutórium. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

další ze serií u kterých nevíme jak by skončil, respektive víme jak skončil, ale nelíbí se nám konec. Prostě seriál, který z důvodu malé sledovanosti skončil. Nutno říci že zas tak zoufat nemusíme, jedná se totiž o seriál, který měl to štěstí a měl celé 3 kompletní serie. Bohužel konec nedotažený. Nicméně zhodnotím o čem vlastně seriál byl. Začátek vypadal naprosto obyčejně. Máme tu Neptunskou střední se studenty a naoko se tváří normálně. Postupeň zjištujem, že právě Veronice (na oko normální studentka) zavraždí její nejlepší kamarádku a sama je znásilněna (možná víckrát). A k tomu tu máme zbytek obsazenstva jako je škola, učitelé a děti, kteří čistí taky nejsou. O obyčejného záškoláctví až po zlomyslnosti anebo problémy s rodiči, to vše jako soukromé očko řeší právě Veronica, která pomáhá tak trochu svému otci Keithovi, bývalému šerifu, který padl v nemilost kvůli jednomu vyšetřování. Ani ale naše Veronica nemá na růžích ustláno, je vcelku nepopulární nejen mezi studenty, ale časem zjištujem i učitely. Tak to by bylo shrnutí nabité první řady. Ta podle mě měla velice dobrý rozjesť s příjemným humorem a dobrou zápletkou. I herci byli neopotřebení a uvidíme vesměs nové tváře. Druhá řada opoznání měla chudší náplň. Tvůrci vyřešili prakticky uvodní tři dějové linie a nové nebyli zas tak lákavé jako v první řadě. Navíc se zde objevil poprvé neduh zbytečných epizod. Prostě se seriálem to šlo z kopce. Ale i tak udržela standart a Veronica měla třetí řadu. Ta se už odehrávala na vysoké. A znovu tu máme prostředí prolezlé korupcí a samou špínou nejen u školy samotné ale i u studentů, kteří se jako spolky nesnáší navzájem. I v tomto případě Veronica pomůže. Bohužel i zde byla zápletka vesměs opotřebovaná. Na rozjezdovou prní serii to nemělo a ikdyž závěr byl dojet velice dobře po téhle řadě nic nepřišlo. Můžem si ale domyslet o čem by byla. I přesto to postačilo na solidní, trochu horší 4*. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Seriál by som opísal ako zrod mladej detektívky. Kristen Bell je fajn, ale táto postava jej podľa mňa nesedí. Dialógy mi sem tam prišli šialené, dej bol taký chytrácky. Ostatné postavy sa podľa mňa veľmi nevyznamenali. Naozaj to bola niekedy nuda. Humor mi niekedy pripomínal ten zo seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov. V kriminalistike to neprinieslo nič nové, len je to taká vstupenka do tohto žánru pre mladých. Naozaj som to pozeral, len kvôli nej, inak to pre mňa dennodenne pozerávať po škole bola taká trochu nuda, či zabiják času, oddychovka ani nie. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Josh Kramon: 1. We Used To Be Friends - The Dandy Warhols ,2. I Hear The Bells - Mike Doughty ,3. I Know I Know I Know - Tegan and Sara ,4. I Turn My Camera On - Spoon ,5. No Sleep Tonight - The Faders ,6. Dakota - Stereophonics ,7. Sway - The Perishers ,8. Long Time Coming - Delays ,9. On Your Porch - The Format ,10. Ocean City Girl - Ivy ,11. Momentary Thing - Something Happens ,12. The Way You Are - 46 Bliss ,13. Lost And Found - Adrienne Pierce ,14. Lily Dreams On - Cotton Mather ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Veronica Mars nepřináší na pole kriminálních seriálů v podstatě nic nového, pouze spojuje více prvků dohromady a vytváří tak příjemný a osvěžující mix žánrů. Kristen Bell jako hlavní postava Veronica Mars je skvělá. Naprosto skvělá. Její krásný vzhled spojení s neustále stylovým vzhledem a "hereckými etudami" nemá chybu. Je velkým plusem celého seriálu, protože její vnitřní dialogy a věrohodnost divákovi vždycky dokáže říct "něco víc". Ostatní složení herců je slušné a ničím neodvádí pozornost od hlavní hrdinky. Také je dobře volená příběhová linie, která každým dílem přináší nový příběh (případ pro Veronicu:)), takže lze sledovat seriál nepravidelně, ale také přináší dlouhý hlavní příběhovou linii, která prochází všemi díly, většinou po jednu sezonu. Tak jako tak jde o milou zábavu, která nikoho nedokáže urazit a na tolik sympatickou hlavní postavu se člověk prostě musí těšit. ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Veronica a Duncan měli být původně příbuzní. (HappySmile)
  • Postava Piz ve třetí sezoně je pojmenována po režiséru Marku Piznarskim. (TomikZlesa)
  • Stanice UPN, která seriál vysílala, se obávala, aby si zpočátku diváci nepletli postavy Teddyho Dunna (Duncan) a Jasona Dohringa (Logan), a tak vytvořili "barevný kód", kdy Duncan nosil oblečení modré barvy, zatímco Logan zase barvy zemité (odstíny zelené, hnědé atd.). Toto pravidlo se nakonec dodržovalo po celý seriál. (Tom Riddle)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama