Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

decouble 

všechny recenze uživatele

Trošku podivný film kombinující prvky westernu, melodramatu a lehce i bojového filmu. Scénář je plný bizarních skoků v časoprostoru a pokusů o jakousi psychologii (jako když ta holka vyhází Chuckovi z lednice čtyři piva a je z toho scéna, o tom jak se hrozně ničí). Hudba vykrádá Morriconeho motivy z "dolarové trilogie". Všechno pak místy doplňují kouzelně komické momenty, kvůli kterým se Chuck pouději stal modlou vtipů o jeho božskosti a dokonalosti (jako když Chuck vyjede s autem ze země či když uhýbá spršce střel z automatické zbraně). Je to ale bohužel málo vtipné na to, aby se z toho stalo guilty pleasure. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už v tomto snímku Chuck Norris potvrdil, že mu bude rangerská hvězda slušet. Pakliže si nějaký Norrisův akční film zaslouží červená čísla, je to právě Osamělý vlk McQuade a snad ještě Delta Force 1. V tomto akčním filmu, v němž se mísí žánr westernu, akční krimi a klasického karate filmu, je krásně vidět ona atmosféra a styl béčkových počinů z 80. let. Natočit jej dnes v této podobě a přidat více vtipu, bude možná opěvován. Stejně jako v prvních epizodách Walkera, tak i zde je ještě radost sledovat Norrisovo bojové umění. Souboj s Carradinem je již kultovní záležitostí a na filmu potěší i hudba, která nápadně připomíná (vykrádá?) Morriconeho melodie a styl. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když chlap s buldozerem potká chlapa s obrněným transportérem, tak ten s tím buldozerem je mrtvej. Šeredná mýlka! Protože kočíruje-li buldozer Chuck Norris, neměl by šanci ani německý Tiger! Klasická chuckovina s neporazitelným, neprůstřelným a nesmrtelným hrdinou. Norris se tu sympaticky ani nepokouší hrát, celou dobu si vystačí s jedním drsně stoickým pohledem, jímž dává najevo svůj vztek, radost, lásku, nenávist, soustředění, vyčerpání a dokonce i vzrušení. Fantastický výkon, za nímž pokulhává i mistr kamenné tváře z Rakouska ve svých nejlepších letech. Ač je však Osamělý vlk slušně napěchován kultovními pamětihodnými scénami (výlet auta ze zasypané jámy lvové, blátivá válenda s polibky a výše zmíněné muchlování dopravních prostředků), tak se projevila Achillova pata většiny Norrisových akčňáků, příšerná choreografie soubojů. Veselé akční scény, kde jeden postávající, případně mírně přikrčený hrdina bez veškerého krytí postřílí desítky pohybujících se nepřátel, k osmdesátkovému béčku neodmyslitelně patří, to je naprosto v pořádku. Ovšem martial art se i v těchto letech dočkal daleko lepších a pohlednějších zpracování. Ale i tak, pohodové trojčení. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Keby som zavrel každého, kto sa po mne zahnal, bolo by pol štátu v base." Chuck je frajer ako vždy, no tento krát, v úlohe texaského šerifa, je tak trochu aj drsný Harry, čo vôbec nieje na škodu. Osamelý vlk McQuade nieje film, kde sa vo veľkom kričí hurá do boja ako v jeho iných filmoch. Tu sa Čakino drží celkom pri zeme a seka zloduchov predovšetkým pohladom, hláškami a potom až kopom s otočky. V závere sa to slušne rozbehne, príde samozrejme aj na duel Čak vs Carradine, ktorý je celkom dobre natočený a aj hudba tu má svoje čaro. Jeden s tých lepších filmov s nesmrteľným Čakom. 65% - 3* ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Norrise, kde hraje drsného rangera na výbornou. Celé béčko není až tak stupidní, pořád se něco děje a vůbec si neuvědomuji, že bych se nudil. Navíc jsou akční scény, nástupy Chucka podpořeno skvělou hudbou, jakou béčkové filmy nenabídnou. Hodně pak scény připomínají epiku jako z Tenkrát na západě. Za mě velká spokojenost......8/10 ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • Chuck Norris a David Carradine trvali na tom, že záverečnú bojovú scénu zvládnu aj bez záskoku dablérov. (m.a.t.o.)
  • David Carradine jezdí v autě, které má na SPZ napsáno "Texas Carate". (smrtubohem)

Reklama

Reklama