Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Bavilo, moc. Texaskej bad ass movie, ve kterým si Carradine jezdí v káře s espézetkou CARATE, skoro do každýho souboje tu řvou melodie jak v Tenkrát na západě a v dokonale debilním finále dochází konečně i na Peckinpaha. To když se mlátí ženský a je to zpomalený. Mám rád, když se v těchhle osmdesátkách střílí hodně z UZI, chlapi tu hrajou všema barvama a do otevřených ran si lijou pivka z plechu jak na běžícím pásu. Navíc jsem se u tohohle filmu několikrát podrbal v rozkroku a jak tady říká sám velký R. G. Armstrong, styl je základ. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak takovou BOMBU jsem teda nečekal. Doposud mám u Chucka za 5* filmy Delta force 2: Columbijská spojka (97%) a Braddok: Ztracen v boji (90%). Toto je ještě o chlup lepší než Braddock. Opravdu, snímek má perfektní příběh o Rangerovi Mc Quadovi, který řeší a jedná své případy po svém, za žádnou cenu nechce k sobě mít partáka (nakonec začnou dobře spolupracovat) - takže Robert Beltram coby Norrisův parták ve filmu víc než zaujal. To platí i o zbytku hereckého obsazení, záporák David Carradine hrál přesvědčivě a i měl pár slušných soubojů. Hned na úvod je zde akce, kde jde spíše o přestřelku o kterou se Norris hravě proti několika zločincům postará. I v průběhu filmu nalezneme menší automobilovou honičku, řadu soubojl, přestřelek a dost výbuchů. Ke konci filmu je více akce, a skvělý souboj Norris vs Carradine. Vůbec jsem nezazanemanal nudu, ani v neakčních scénách, kdy je potěšením vidět jak jedná Norris se svými přáteli a i nadřízenými, i pár dobrých hlášek se mu povedlo. Tempo filmu je stejné po celý čas, atmosféra zde je také - taková trošku westernovská, což právě nemusím, ale zde mi to vůbec nevadilo. Jako western to pojato ani nebylo. Co se týče hudby, ta mě také potěšila, hezky figurovala ve všech scénách, v těch nostalgických. Takže ve výsledku ? Rozhodně velké překvapení, stará klasika s Norrisem jak má být. Nějaké nedostatky by tu byly, ale moc jich teda není. Možná zvelkolpeit finální boj a lépe zasadit zločineckou myšlneku hlavního padoucha, ale to je asi vše. Celkově teda hodnotím na zasloužených 94% = ***** ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, kde hraje Chuck co napočítal do nekonečna (dvakrát), nemůže být špatný. Zejména, když se v něm tentýž Chuck dokáže za volantem džípu vyhoupnout ze dna zasypané třímetrové jámy. Jistě je to snůška těch nejošoupanějších klišé, které od přechodu hranic do grotesky (milostná scéna v blátě, mrtvý pes) drží pouze Chuckův ostrý pohled, přesto je to podívaná, které nelze upřít kouzlo řízné osmdesátkové akce navlečené do klasické westernové výbavy, především ze šatníku ranného Eastwooda. Zkrátka film, u kterého se člověk baví i po letech. A možná ještě víc. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Režisér si asi myslel že točí bondovku, skladatel psal hudbu pro western, Chuckova holka si v jedné falešné bondovce dokonce zahrála a sám Chuck je tak drsný, že kdyby byl jen o ždibíček drsnější, tak už je svá vlastní parodie. V tomhle mi trochu připomněl Sylvestra Stalloneho v době kdy měl po čtvrtém Rockym a druhém Rambovi, a ego mu přerostlo soudnost. Sly si napsal a záhrál hlavní roli v Cobře, což sice bylo příjemně přepálené béčko, ale přece jen krok zpátky v kariéře. Chuck Norris byl béčkař vždycky, takže pro něho byl film podobné úrovně velice slušný nadstandard. Pochválím ještě Roberta Beltrana - Chakotay ze Star Trek Voyager, a svinsky odporného Davida Carradina. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Můžete Chucka zasypat i s autem pod zem, ale pak musíte počítat že vás vyhodí do vzduchu s celým barákem. Více než půlka scén je okopírovaných z různých filmů a dokonce z různých žánrů (hlavně western). Některé scény nevymyslíš (romance v bahně). Celkově to má tady Chuck s ženskýma docela zajímavý. Potěší Carradine. Béčko jako kráva, které kupodivu ukazuje Chucka ve špičkové formě. Překvapivě velmi komplexní film, protože má zajímavý děj, akci i herce. 70% ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • Chuck Norris neskôr účinkoval v seriáli Walker, texaský ranger (od r. 1993). Producenti filmu kvôli tomu zažalovali spoločnosť CBS za porušenie autorských práv. (m.a.t.o.)
  • Chuck Norris a David Carradine trvali na tom, že záverečnú bojovú scénu zvládnu aj bez záskoku dablérov. (m.a.t.o.)
  • David Carradine jezdí v autě, které má na SPZ napsáno "Texas Carate". (smrtubohem)

Reklama

Reklama