Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry (Anthony Edwards) se zpozdí na noční schůzku se svojí přítelkyní Julií (Mare Winningham). Zatímco bloumá kolem baru, ve kterém Julie pracuje, zazvoní telefon v blízké telefonní budce. Šokovaný Harry se dozvídá, že kdosi v raketové základně nedopatřením odpálil rakety nesoucí jaderné hlavice. Odvetné rakety by na Los Angeles měly dopadnout přibližně za hodinu. Neví, zda tomu má věřit, nakonec ale burcuje návštěvníky baru a vydává se hledat Julii, aby se spolu včas dostali na letiště. (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě doporučuji si o filmu předem nic nezjišťovat, bez znalosti zápletky a s otevřenou myslí si ho užijete daleko víc. Mně se chvílemi opravdu tajil dech. Zábavný bizarní thriller, formálně z ranku Scorseseho Po zavírací době a zároveň velmi zběsilá, napínavá a vskutku mrazivá podívaná plná překvapení. Zapadlý snímek, jenž by si rozhodně zasloužil více pozornosti a oprášení třeba na žánrových festivalech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno najlepší real time film, aký som kedy videl. Všadeprítomná neistota, kontrast vyľudnených ulíc s....no so záverom, ktorý netreba prezrádzať a nepredvídateľnosť v podstate až do posledných záberov filmu. Anthony "pohotovosťák" Edwards ešte s vlasmi bojuje ako o život a snaží sa presvedčiť okolie, že má možno pravdu. Problém je, že to nevie ani on sám a s následkami rozhodnutia všetkých spacifikovať sa tak musí vyrovnávať už počas osudovej hodinky úniku...vlastne kam? Robiť remake rozhodne nedoporučujem, CGI a dnešná pretechnizovaná atmosféra by tú pôvodnú, naivnú, ale stále desivú, zabila silou jadrového výbuchu. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Oceňujem námet, aj keď to zmákli na poslednú chvíľu v 88-om., kedy už studená vojna nebola v takom kritickom stave ako skôr. Úvod je ako z klasického romantického filmu, potom príde telefonát a s ním najlepšie momenty filmu. No keď sa Harry vyberie za svojou milou, začína tempo upadať, aj napriek tomu, že vzhľadom na krátkosť času by malo gradovať. A to je škoda a nevyužitý potenciál. Záver je taký rozpačitý, má to aj lepšie momenty, no aj slabšie. Mňa to až tak nedostalo. 70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, překvapivě solidní a neotřelý 80’s mix hororu, romantický komedie a katastrofickýho thrilleru s blížící se nukleární apokalypsou. Byť to má béčkový feel, tak v určitý momenty fakt funguje vžít se do reálný situace, pak se konečně rozpoutá chaos, beznaděj a závěr je uspokojivě heavy. Samo o sobě unikátně temný prostředí LA taky dělá své, párkrát na mě dýchla atmosféra jak od Davida Lynche. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavej a netradiční počin. Máme tu směs několika žánrů. Klasickým katastrofákem bych to nenazýval ani thriller nebo romance jak tu někteří píší to není no a sci-fi už vůbec ne. Je to spíš taková kombinace od všeho něco. Nicméně prospívá tomu určitě ta osmdesátková bezstarostnost i když o napětí tu není nouze, ale zatím co pár let předtím se tyto filmy brali smrtelně vážně, tak tady je znatelný posun do guilty pleasure.65% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Renomovaný filmový kritik Roger Ebert nazval film „diabolsky účinným, vyvoláva skutočný pocit hrôzy". (classic)
  • Nakrúcalo sa prevažne v noci a bez počítačových trikov. (classic)

Reklama

Reklama