Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

dopita 

všechny recenze uživatele

Předlouhá fantasy, na kterej je vidět, že rozpočet byl mizivej. Což je u takovýho filmu docela problém. Např. drak byl gumovej až hanba. Ale film by byl bídnej, i kdyby měl adekvátní rozpočet. Kristiana Lokenová vypadá k světu, takže jestli se na něco dalo dívat, tak na ni. Což je hodně malej důvod koukat na tříhodinovej film. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si chtěl pouze obohatit vědomosti a zjistit, kdo že to jsou ti Nibelungové. Jinými slovy – nepočítal jsem, že vydržím první část. Jenže ona to nebyla úplná hloupost a ke konci mě držela skutečná zvědavost nad tím, jak to celé dopadne. Všichni herci jsou seversky chladní a neznámí (až na „Terminátorku“ a „Bergmanovce“), režie standardně televizně nudná, triky ucházející a snad pouze hudba lehce vyčnívá z kvalitativně „šedesátkové“ linie. Těsný průměr. 60% ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Slušné fantasy, sice nemá takovou ,,štávu" jako například Pán prstenů, ale nemohu si pomoci, nějakým způsobem si mě tento dvoudílný film podmanil. Souboje byly propracované, tak i efekty. Kristanna Loken hrála, dalo by se říci terminátorku ve středověku, podala pěkný herecký výkon. A co se týče příběhu, nejsem sice zklamán, ale režisér Uli Edel mohl tuto legendu trochu akčněji oživit, zejména konec filmu... ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Do tohto filmu som išla s už vopred vytvoreným názorom a ten ani zďaleka nebol pozitívny. Nemecko-taliansky koprodukčný televízny film... to sa ani náhodou nemôže skončiť dobre. Na moje veľké prekvapenie to ale až taká blamáž zďaleka nebola. Severská mytológia je zaujímava a vo filme bola slušne spracovaná. Na hlavnú hrdinku som sa celý čas pozerala a dumala odkiaľže ju poznám:-) Celkovo však film dobre vyzeral, scenár nebol vôbec blbý ako by mohol byť a aj keď to nebol filmový počin tisícročia, dosť slušne sa to pozeralo. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Podivné leč na německé televizní poměry dost povedené zpracování staré legendy...vypjatá hudba a emoční momenty jsou to hlavní čím film disponuje..a obsazení je taky na televizní produkci dost hvězdné....Beno Furman sice není zas tak dokonalý, ale budoucí terminátor Kristinna Loken ukazuje že umí i charakterní role...a Max Von Sydow v příjemné vedlejší roli je třešnička na dortu... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno