Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Nu pěkný příběh, zabitý tv vizuálem, ne zrovna nejlepším obsazením a celkovou kýčovitostí a béčkovostí zpracování. Ucházející je jen hudba - tedy krom písní do titulků, ze kterých mi bylo poněkud na zvracení. Možná je problém v tom, že jako cílená pohádka ala Rudá Sonia či Nekonečný příběh by to mohlo dopadnout mnohem líp. Snaha vyrovnat se Pánovi prstenů nebo Conanovi ovšem vychází převážně směšně. Velká škoda. Mimochodem první část za tři, druhá bohužel tak za jedna - výrazně slabší... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Legenda o Siegfriedovi a Brunhilde, voľne založená na postavách zo nórskych ság a predkresťanských germánskych hrdinských motívoch načrtnutých v Nibelungensage. Sága o Siegfriedovi je určite jednou z najkrajších fantázií vôbec. Príbeh je pútavý, rozvíjaný v perfektnom tempe a využíva slušné špeciálne efekty.Je to skvelá rodinná zábava. 6/10 ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl točit Nibelungy než Němci, konkrétně Bavoři. Tento film, pravda, vznikl v koprodukci, ale režisér je německý. Jde o velmi zdařilé (byť dosti volné) zfilmování starogermánské ságy, které by nemělo být hodnoceno optikou diváka, který zná jen Pána prstenů. Výborná hudba, vhodní herci. Relevantní je srovnání s dalšími filmovými adaptacemi Nibelungů. Harald Reinl natočil v 60. letech též velmi zdařilou verzi, která se mi jeví v něčem ještě lepší než tato. Zdá se mi pohádkovější, malebnější a více se drží původní literární předlohy. Navíc nemám rád přílišnou akčnost a naturalistické znázornění válečných scén, které, bohužel, jsou v novější tvorbě pravidlem (zde jsou naštěstí jen v úvodu 1. části filmu). Tomuto Edelovu dílu těch 5 dávám, i když vidím, že je nikdo z komentujících přede mnou nedal. Ad paascha: co je na tom filmu východoněmeckého? ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Slušné fantasy, sice nemá takovou ,,štávu" jako například Pán prstenů, ale nemohu si pomoci, nějakým způsobem si mě tento dvoudílný film podmanil. Souboje byly propracované, tak i efekty. Kristanna Loken hrála, dalo by se říci terminátorku ve středověku, podala pěkný herecký výkon. A co se týče příběhu, nejsem sice zklamán, ale režisér Uli Edel mohl tuto legendu trochu akčněji oživit, zejména konec filmu... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si pamatoval, že to bylo dobré. Po letech jsem chtěl zjistit, jestli si to pamatuju dobře. A vlastně docela jo. Minimálně tuhle verzi bych k Pánovi prstenů opravdu nepřirovnal. ale vzhledem k tomu, že je to televizní, laciné a převážně německé je to fakt dobré, i co se obsazení týče (Terminátorka. Max von Sydow, Batinson). První část je pak v rámci možností vyloženě výborná, dějově fakt zajímavá a i ta akce byla příjemná. Druhá část už byla rozvláčnější, převážně vztahová a celkově tedy o něco slabší. Ale jako celek je to fakt nadprůměr. ani na vteřinu jsem neuvažoval nad tím, že bych udělil menší hodnocení. Takže tak. Kdo se chce seznámit s legendou o Nibelunzích je tohle docela fajn (ačkoliv alternativy tu jsou) a docela to obstojí i v rámci žánru, ale nic výjimečného, k čemu se chcete vracet, to nejspíš není. Ale dobré je to dost. 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama