Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úplně stejně plytké, jako většina aktuální hororové produkce (viz Dům voskových figurín a druhý americký Kruh). Nemůže chybět atraktivní herečka v hlavní roli (díky bohu, že Jennifer Conbelly je nejen krásná, ale umí i hrát) a dítě, které vidí jiné mrtvé dítě (jako bychom to už někde viděli). Film má výborné zvolené prostředí a pár scén plní svůj účel, ale děj je trestuhodně průhledný, dost často se vlastně nic moc neděje (důraz se klade na fakt, že hlavní hrdinka se rozvádí a tudíž se hraje o opatrovnictví) a vyústění je... dejme tomu suché. Zmínku si zaslouží vynikající Tim Roth, který si svého právníka rozhodně užívá. Shrnuto - chvílemi atmosférické a zajímavé, ale většinu času o ničem... ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Salles točil psychologické drama nebo thriller? Nedovedl do konce ani jedno a tak vznikl nefungující film, ve kterém zkrátka ani napětí nefungovalo. Ono ani nemohlo, když se Nataša nezměnila na druhou Samaru (a šancí bylo několik!). Atmosféra Temných vod byla deprimující, deštivá a víceméně i díky nezvládnutému filmu nehodící. Tak či onak je to remake, který vůbec nemusel vzniknout a už vůbec ne v rukou Waltera Sallese, který je (nejspíš) zrozen pro jiný druh filmů. 30% ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Walter Salles to v rozhovoru na DVD řekl asi nejlépe. Padesát procent filmu jsou herci, padesát procent filmu je scénář, padesát procent filmu je kamera, padesát procent filmu je střih, padesát procent filmu je hudba... A když něco z toho nefunguje, tak nefunguje polovina filmu. Velká myšlenka, kterou se mu bohužel také podařilo naplnit. Takhle nějak to dopadne, když si na slovo vzatí profící sednou a snaží se vymačkat něco z nefungujícího a chaotického scénáře. Tentokrát se Yglesias při psaní scénáře moc nevytáhl. Jediná pasáž filmu, která snese nejvyšší měřítka je ta, kdy pan Murray a Dahliin právník vstupují do jejího bytu. Tam se na plac dostane největší množství postav a divák má možnost vidět, že právě herci jsou jedinou na stoprocent fungující stránkou filmu. Jennifer Connelly má fantastickou mimiku a John C. Reilly je prostě dokonalý. Jinak by filmu asi nejvíce bodlo odškatulkování z přihrádky horory a přetočení závěrečné půlhodinky. Pak by se snímek mohl hrdě plavit ve vodách psychologických filmů. [leden 2006] ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ale.. tak mám zase dojem, že se ostatní dívali na jiný film. Nebo ostatní na něčem frčí. Nebo.. už vážně nevím, co byste chtěli víc, když jsem šla hodnotit, zvažovala jsem mezi čtyřmi a pěti*, protože přesně v takovém domě na spadnutí byste nechtěli bydlet, do téhle příšerné prádelny s nefunkčními pračkami byste nešli ani omylem, nehledě na "sousedy" nad vámi, kdyby vás tolikrát vytopili. A to už nemluvím o skvěle šílící Jennifer Connelly, ta se pro takové role snad narodila. Dokonce se tam vyskytne jako bonus Tim Roth v roli právníka, který úspěšně předstírá, že má rodinu a kancelář.. Jediné, co mi tak trochu vadilo (aneb nepodceňujte své mateřské pudy, o kterých jste nevěděli, že je máte!), že se duch točí okolo malé holčičky- jak se děje příkoří malým dětem, tak jsem na to prostě trochu háklivá. Ale jinak to mělo všechno, co má správný horor mít. Zamyslete se.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu nadprůměrná zneklidňující duchařina vyznačující se víc než dobrou plíživou a napínavou atmosférou. Potěšilo i finále, která sice nebylo nijak originální, ale co se podobných záležitostí týče, nemaj dnešní tvůrci nic moc na výběr. A navíc Jennifer zahrála báječně........... . Prostě a jednoduše se bojim jít si ven zapálit a na kalnou hladinu rybníku teď budu nahlížet zcela novým způsobem. A to se vyplatí! 85% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Temné zbarvení vody tvůrci dosáhli pomocí karamelového barviva. (Mahalik)
  • Connellyová dostala svou roli i přes to, že čtyři měsíce před natáčením porodila syna. (Mahalik)
  • Film byl distribuován ve dvou různých délkách, přičemž delší 107minutová byla ohodnocena ratingem PG-13, kratší pak měla délku 103 minut a neobsahovala některé krvavé scény. (Terva)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama