Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

RHK 

všechny recenze uživatele

Co je to, když se sejde bílý popravčí, bílý sebevrah, bílý rasista, černý vrah, černá vrahova žena a černý otesánek, z nichž na smrt odsouzený vrah je ten nejmilejší? No přeci biják Ples příšer s Billy Bob Thorntonem a Halle Berryovou v hlavních rolích. Hodně depresívní podívaná ze života dvou nerodin různé pleti a hrůzných vztahů, s trochou černo-bílého oscarového porna jako bonusem. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Y-94HNhLJBs ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton je mistr jediného výrazu. Jeho pomocí dokáže zahrát prakticky cokoliv - překvapení, strach, depresi, nasranost, zamilovanost. To všechno předvede právě zde, po právu Oskarem oceněném dramatu o každodenním setkávání lidí tmavé pleti s rasismem. Oskara bych dal spíše za scénář než za nejlepší ženský herecký výkon, ale zas tak mi to nevadí. Halle Berry byla stejně přesvědčivá jako její mužský protějšek a jako obrovskou třešničku na dortu se divákům předvedla v celé své kráse. Sexuální scéna je jedna z nejintenzivnějších v dějinách. K hereckým výkonům bych chtěl dodat snad jen to, že je škoda nedostatku prostoru pro plné rozvinutí hereckého talentu Heatha Ledgera, jako Thorntonova syna. Hudební podkres je příjemně depresivní (jakkoli bizarně toto slovní spojení zní) a kamera už jen umocňuje zážitek a spokojenost z dobře odvedené práce. Podobně laděné filmy mám rád a nemyslím teď filmy zaměřené na rasismus. Venkovské prostředí, problémy obyčejných obyvatel, minimalistická hudba, perfektní herecké výkony... Naprostá spokojenost a stoprocentně splněné očekávání. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Drama dobré, nenucené. Dokonce i přes jasně řečenou pointu a mírně přehrávající a nepochybně neoscarovou Halle Berry. Jeden z nejvíce přeceňovaných kousků vůbec? Možná... ale určitě ne jeden z nejhorších. A i když si ta Berry Osara nezasloužila, špatný výkon rovněž nepodala, stejně jako ostatní ostatní. Kdo od toho čeká jedinečné dílo, má ale zřejmě problém. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mrazivé, zvolna plynoucí a velmi působivé. Depresivní, syrové, přesto nabité emocemi a s uvěřitelnými postavami, které občas jednají jak se od nich čeká, jindy zase nelogicky, někdy chladně, jindy přehnaně, ale vždy uvěřitelně vzhledem k bolesti, kterou prožívají. Minimalistický Billy Bob je přitom mnohem věrohodnější než poněkud křečovitá Halle, ale některé jejich scény patří k těm, na které člověk jen tak nezapomene (nemyslím onu slavnou erotickou, ta mi zase tak extra výjimečná nepřipadala). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ples příšer sice nemá kdovíjak mimořádný, ale rozhodně poutavý příběh. Při sledování, mimochodem úžasně natočených, posledních chvil odsouzeného skutečně mrazilo a pronikla ke mě i přes všechny cynické názory na toto téma obludnost tohoto aktu. Filmu ale dávám plné hodnocení hlavně kvůli hercům, protože výkony v hlavních i těch vedlejších rolích (Sean Combs, Mos Def), jsou velmi uvěřitelné a je radost je sledovat. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Název filmu je odvozen od anglického výrazu, který v americkém žargonu znamená poslední přání odsouzence před popravou. (duklak2)

Reklama

Reklama