Reklama

Reklama

Svět draků

(TV film)
  • Velká Británie The Last Dragon (více)
Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2004, 99 min

Obsahy(1)

Věříte na draky? Vládnou smyšlenému světu fantazie a pohádek. Hroziví okřídlení predátoři, kteří ve skutečném světe neexistují. Ale co kdyby...? Stejný produkční tým, který vytvářel speciální efekty pro filmy Harry Potter a vězeň z Azkabanu a Putování s dinosaury Vás nyní zve na výpravu do nitra bájné říše dravých nestvůr. Poznejte vše od jejich stavby a vývoje až k pověstné schopnosti plivat oheň. Kombinace hraných záběrů, historie a nejmodernějších animačních postupů dělá z filmu SVĚT DRAKŮ podívanou, ve které se o létajících monstrech dozvíte mnohem více, než jste kdy chtěli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jako milovník draků jsem hluboce uražen, jako milovník filmů ještě víc. Hodně nešťastné je v tomto případě rozkročení mezi fiktivním dokumentem a realistickou hereckou částí, byť ani jeden z nich nefunguje dobře. Ta realistická část oplývá neochvějnou schopností všech herců zesměšnit danou scénu jakýmkoliv svým gestem. Ta dokumentární zase postrádá eleganci, kterou měly dokumenty od BBC s dinosaury. O tricích nemluvě. ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti fiktivním dokumentům. Ze začátku to vypadalo celkem obstojně. Ale celý se bere strašně moc vážně. Ke konci se z toho stává nehorázná debilita, která si hraje já nevím na co. Drak napodobuje prasečí kvičení a následně si ugriluje tygra. Horský drak si vyrobí "inkubátor" a ohřívá ohněm vejce. WTF ? Triky jsou na dokument celkem ucházející, a na zabití nudného odpoledne to šlo + skutečně skvělá hudba. ()

Reklama

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Draci patří mezi moje nejoblíbenější tvory vůbec.Tohle není špatná dokument,ale vzhledem k tomu kolik jsem toho o dracích a s draky přečetl a viděl některé věci mi tu vadili.Např. že tu nebyli ukázáni jako inteligentní a moudří tvorové. A nakonec jsem spíše čekal že to bude jakési poohlédnutí za vším co o dracích už bylo napsáno a nafilmováno.Víc o legendách,ale i o dracích ve fantastice (Hobitem počínaje a třeba Zaklínačem konče).Takové schnutí draků od prvních zápisů o nich až po třeba dnešní počítačové hry.. Ale i tak to bylo zajímavě udělané draci vypadali pěkně a to vyprávění o nich mělo hlavu i patu. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

UF... Naprostá hrůza, děs a odpornost. Přitom to mohl být naprosto úžasný mystifikační dokument, jenže to by režisér nesměl být nesmírný pařát a měl film natočit tak, aby vypadal jako dokument (kterýkoliv reálný dokument by vypadal takto, zasloužil by si vystřelení všech kopií přímo do slunce. A pro jistotu ne do toho našeho) a hlavně by měl angažovat alespoň nějakého poradce z oboru. Nebo alespoň nadšeného amatéra. Nebo do prdele alespoň někoho, kdo kdysi četl v ábíčku článek o dinosaurech a o vědě. Třikrát odpad. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fantázii sa medze nekladú alebo Čo ak draky nielenže žili, ale robili tak ešte aj za doby dinosaurov – a bojovali spolu? A nie len to, kľudne predsa mohli, napríklad v Číne, žiť ešte aj pred pár desiatkami tisíc rokov. Čo je len nedávno, keď sa to vezme z pohľadu evolúcie (a záver je ešte drzejší). Ako je možné, že chrlili oheň? Dokázali krídla uniesť toľkú váhu? Číňania, Aztékovia, Polynézania... vari si všetci drakov vycucali z prsta? Traja vedci, rumunská jaskyňa a jej šokujúce tajomstvo. Mýtus a skutočnosť, hm, človeka z toho trochu bolí srdce, nie? Na projekte sa podieľali aj Neil „Sandman“ Gaiman. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama