Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Skvelý vizuál a slabučký príbeh ktorý sa tvári ako bohviečo, ale je to len splácanina, nie veľmi zaujímava. Tvorcovia tam nadrbali všetko čo im napadlo a je to vlastne pekný nezmysel o klonoch čo sa musia dobíjať, elektronickom mozgu a dedkoch v lietajúcich kreslách. Akčné scény sú super o tom niet pochýb. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Úchvatné. Sice tam je jeden politický čachr za druhým, ale tahle korupčnější zápletka a vedlejší postavy (generál Uranos) a rozhodování postav dělá příběh (věřte nebo ne) dost REALISTICKÝM. Skvěle je také vylíčena lidská xenofobie a povaha, pro mě jednoznačně nejlepší věc, kterou jsem si na stánku kdy koupil jako pro mě neznámou věc bez jakéhokoli očekávání. ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

"Jadrník" je vizuálně velmi úderná záležitost s kosmických materiálů. Úžasné bojové scény (hned úvodní scéna filmu např. a mnoho dalších) je součástí dalšího komplikovaného příběhu o konci a dalším začátku lidství. Deunan je skvělá postava - hned od začátku si ji všichni zamilují a jejího cyberniteckého ex taky... Bizardní pohodový svět BioRoidů oproti temnotě okolního světa lidí - v každém dobrém anime nechybí něco velkého nakonec... Brilantní kousek... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Problém klonovania bol vo filmoch riešený niekoľko krát. Týmto sa zaoberá aj projekt Appleseed, ktorý vivinulo ľudstvo po veľkej svetovej vojne. Či je to správne alebo nie, to je tu rozobrané snáď so všetkých možných uhlov a typicky japonsky prekombinovane. Príbeh elitnej bojovníčky, ktorá je rôznymi mocenskými štruktúrami zneužívaná a postupne odhaľuje svoju skytú minulosť a prepojenosť so spomínaným projektom. Človek má celkom problém sa v príbehu zorientovať a ku koncu som ani nevedel či hlavná hrdinka robí dobre, alebo zle. Každopádne to je ešte na minimálne jedno skuknutie. A ja si to zopáknem rád HLAVNE kôli spektakulárnej vizuálnej stránke. Už po úvodnej akčnej bojovke som čučal s otvorenou hubou. Naozaj vizuálne orgie a to hlavne pri súbojoch, krásne futuristcké mesto (nie nepodobné s filmu Ja,Robot) je vlastne jedno veľké zrkadové kráľovsktvo. Aj keď mi scénár prišiel celkom mainstreamový (dá ca čakať že s týmto chcú zapôsobiť na tučné americké zadky) a patrične ukecaný, nemôžem ináč ako za plný počet. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc unavená (psychicky) na to, aby mě to nadchlo. Jo, grafika velmi dobrá na svou dobu ;-) a chvílemi, kdybych položila prsty na klávesnici a "zainprovizovala", připadala bych si, že hraji dobrou hru :-) A možná jsem divná, ale chtěla bych v té době žít. Aktivně. A tak nějak mě to zaujalo. Chvílemi jsem myslela na Orwella a chvílemi nad vlastními myšlenkami, které jsem probírala tuhle s kamarádkou, když jsme šly ze hřbitova. Budoucnost lidstva. Jeho osud. Snad je jen dobře, když je tu nechci vypisovat X-) Přesto všechno nemůžu dát více hvězdiček. Krásná myšlenka není vše, když člověk občas zazívá a touží po dalším, jiném, obrazu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)

Reklama

Reklama