Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podstatně méně filozofování než třeba v GITS (1 i 2), ale pořád o hodně víc než prostý akční anime film. Vizuální stránka opravdu v té nejšpičkovější kvalitě, vidět tohle na velkém plátně tak se z toho asi nevzpamatuju (totéž ale platí o díle pána jménem Mamoru Oshii;))...co se týká hudby - skladatel se hodně díval na Matrix a Animatrix, některé prvky jsou naprosto zřetelně Davisovské, nicméně kulisa k těm vizuálním orgiím je to výborná. 80% s tím, že je to o pořádný kus lepší než dvojka:P ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Problém klonovania bol vo filmoch riešený niekoľko krát. Týmto sa zaoberá aj projekt Appleseed, ktorý vivinulo ľudstvo po veľkej svetovej vojne. Či je to správne alebo nie, to je tu rozobrané snáď so všetkých možných uhlov a typicky japonsky prekombinovane. Príbeh elitnej bojovníčky, ktorá je rôznymi mocenskými štruktúrami zneužívaná a postupne odhaľuje svoju skytú minulosť a prepojenosť so spomínaným projektom. Človek má celkom problém sa v príbehu zorientovať a ku koncu som ani nevedel či hlavná hrdinka robí dobre, alebo zle. Každopádne to je ešte na minimálne jedno skuknutie. A ja si to zopáknem rád HLAVNE kôli spektakulárnej vizuálnej stránke. Už po úvodnej akčnej bojovke som čučal s otvorenou hubou. Naozaj vizuálne orgie a to hlavne pri súbojoch, krásne futuristcké mesto (nie nepodobné s filmu Ja,Robot) je vlastne jedno veľké zrkadové kráľovsktvo. Aj keď mi scénár prišiel celkom mainstreamový (dá ca čakať že s týmto chcú zapôsobiť na tučné americké zadky) a patrične ukecaný, nemôžem ináč ako za plný počet. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

V poslední době si stále častěji říkám, jak málo by stačilo, aby byl film mohl bojovat s mými nejoblíbenějšími. V tomto případě je tu slabin poněkud víc, ale základna velice nadstandardní. Budoucnostní poměry mě bavily více než hlavní linie a sledování toho překrásně vytvořeného města více než jakákoli akce. Snad nikde není vidět, že by se na něčem šetřilo a tak metropole vypadá úžasně. Postavy příliš neladí s ostatní vizualizací, ale to by správným fandům animovaných filmů snad problémy dělat nemělo. Zato sáhodlouhé a pouze občas zajímavé dialogy by mohly být velkou přítěží. Grafikou GiTS podle mě překonává, ale na jeho hloubku a zajímavost stále ztrácí. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Příjemné nenáročné anime stojící zejména na precizní animaci (která mě opravdu bavila) a akčních pasážích (ty jsou velmi dobré, ale mozek mi z toho do vesmíru nevystřelil). Příběh bezpečně udrží divákovu pozornost, ale o nic nového pod Sluncem také nejde. Vypůjčování různých motivů (jak příběhových, tak estetických) není pro tvůrce tabu, ale vznikl z toho nakonec takový fajnový kompilát, který zřejmě míří spíše na západní publikum. 3-4* ale podruhé to už neuvidím. ()

mota 

všechny recenze uživatele

70% Nádherná animace, ucházející souboje, průměrný děj (ze situace všichni proti všem se dostaneme přes klasickou konspiraci k vítěznému konci kde není poražených :). Dojem kazí jen pár zmatených momentů (pro anime příznačné), které by se dali připsat na vrub nedostatečnému vysvětlení některých motivů na pozadí nebo prostě logickým chybám v ději či chování postav (ty ale člověk najde i ve spoustě filmů, které na příběhu stojí). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)

Reklama

Reklama