Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

Han22 

všechny recenze uživatele

Dost slušná zábava, která je takovým trošku následníkem mravence Z. A možná proto se mi to líbilo. V mraveništi to žije, postavičky jsou zajímavé, přerod kluka taky není špatný. Hlavně je polepšovna pěkně naanimovaná a závěrečná bitva s deratizérem díky tomu stojí vážně za to. Jo bavil jsem se skvěle. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Mě se to celkem líbilo. Solidních 70%. Sice předvídatelné od začátku do konce, ale natočeno velmi svižně a pohodově. Sem tam nějaký ten vtípek, který mě pobavil a zasmál jsem se. Grafické zpracování pěkné, v dnešní době již standard. Bylo tam pár dobrých nápadů a detailů a hlavně bitvy byly fakt dobré. Musím říci, že jsem po komentářích zde mile překvapen. U mě spokojenost. A trošku moralizování na závěr taky neškodilo (myslím, že toho nebylo moc a hlavně to bylo výstižné) Howgh! ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl slibný, vylezla z toho ale další moralizující báchorka, která postrádá jakýkoliv spád a většinu času také nějaký ten humor. Animace mravenců je skoro stejná jako u několik let starého Mravence Z, ale ty akčnější pasáže jsou velmi dobře uděláné a ke konci se vlastně dostaví i nějaký ten humor, takže jsem vlastně i trochu nasmál. Takže naštěstí se z toho nevyklubala další Karcoolka, Divočina a podobné zhovadilosti. ()

clump 

všechny recenze uživatele

v imaxu stoji mravenci polepsovna za to, i kdyz je vlastne jenom lehce nadprumernou pohadkou, navic zezacatku celkem nudnou. ale v druhe casti se rozjede, dojde na povedene akcni sceny v duchu valecnych a scifi filmu a sem tam je to i sranda. hlavne je to ale 3d a v nabidce dalsich imax filmu to je asi to nej, co se da v 3d videt. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

No musím se přiznat, film jsem chtěla shlédnout hlavně proto, že mravenčí královnu mluví má oblíbená Meryl. Bohužel, v celém filmu s ní byly prakticky dvě scény, což je málo. Jinak ale zbytek - dobrý no. Ten děj, jojo, bylo to ohrané. Ale co chcete v dnešní době v animácích vymyslet? Vždyť všechno už tu bylo. Dnešní animáky hrajou hlavně na grafiku, která tady byla tradičně skvělá, a pak taky na vtípky a gagy. Ne že bych se nasmála, ale byly tu milé scény. Jako animák pro děti - ideální. Pro větší možná trošku nuda, ale jak říkám, zase to třeba bylo milé... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Zfilmovat příběh napadlo producenta filmu Toma Hankse, když si jeho syn přinesl ze školky knihu "The Ant Bully" od Johna Nicklea. (HappySmile)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama