Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pixar a jeho animáky mám sice ráda, tudíž jsem se na Život brouka těšila nesmírně, ale opět se dostavilo mírné zklamání. Ono už v animácích nelze nic moc nového vymyslet a grafika mě taky neohromí, protože já se u filmů soustředím hlavně na příběh a vizuální stránka mě zase tak moc nezajímá. Beru to spíše jako samozřejmost či doplněk, ale ne jako základní stavební kámen filmu. Příběhy se pořád opakují, mravenci tu taky byli. I když tohle byl asi jeden z prvních filmů, kde se malí tvorečkové objevili, má film smůlu, protože jsem jej viděla jako poslední. Zkrátka už mě animáky neohromí a začínají mě pomalu ale jistě nudit. I když jsou sebevíc roztomiloučké, já hledám kvalitní příběh a ne infantilní zábavu. Takže bohužel, jenom tři hvězdy, protože na víc to už dnešní animáky ztěží vytáhnou. Chtělo by to konečně něco jiného a ne furt všechno dokola... ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Ďalšia úspešná Pixarovská rozprávka. Celkom zaujímavý dej a aj postavičky (mravce), ktoré bojovali o svoju slobodu. Pobavil som sa pri tejto rozprávke a najmä pri mravcovi Flikovi. Malý, zbabelý no vynaliezavý mravec, ktorý neskôr v sebe objaví hrdinu a získa priazeň svojej dávno vytúženej lásky. Spolu so svojimi cirkusovými kamarátmi zachránia mravenisko a žijú šťastne až do smrti. Mohlo by sa tvoriť viacero takýchto rozprávok. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tušil som, že latku, ktorú Pixar nasadil animákom Toy Story už ťažko niečo iné prekoná a tušil som správne. Ich ďalší film Život chrobáka je síce veľmi príjemnou záležitosťou, no pravdepodobne je to ich najslabší. Čo povedať, ako vždy dokonalá animácia, milá atmosféra, príjemné vtipy... Stále je však mnoho animákov, ktoré by som si pozrel oveľa radšej. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu to není úplně špičková podívaná, ale 4 hvězdičky si to jistě zaslouží. Za perfektní animaci, barevnost a množství sympatických postaviček, tedy myšleno ve hmyzí podobě. Kdyby byl ještě trošku vylepšený samotný příběh, asi bych dal hodnocení o stupínek větší. Takhle je zřejmé, že se tvůrci soustředili hlavně na mladší publikum, které se bude na všechny ty mravenečky, broučky, kobylky atd. dívat v reálném světě přece jen jinýma očima. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prišli sme vás pobaviť na žiadosť princeznej.“ – „Rozmačkať!“ ŽIVOT CHROBÁKA je ďalšia výborná pixarovčina, hoci mňa si nikdy nezískala tak, ako TOY STORY 2. Možno pre to, že je v nej predsa len už príliš veľký dôraz kladený na detského diváka (ale bavila ma o čosi viac, ako konkurenčný a predsa len zasa až príliš dospelý MRAVEC Z). Napriek tomu je výsledkom nadpriemerná animovaná zábava s krásnou vizuálnou stránkou, z ktorej dýcha láska štúdia Pixar k nádherne vykresleným jednotlivým postavám a desiatkam originálnych nápadov (návšteva hrdzavej konzervy, pardon luxusného baru). Nečakaná a pôvabná variácia na SEDEM SAMURAJOV a SIEDMYCH STATOČNÝCH, podporená vynikajúcimi dialógmi, vydarenými vtipmi zo sveta hmyzu („Nepozeraj do toho svetla.“; „Mám 24 hodín života, nestrávim ich tu.“)... a s tou detskosťou to nie je najhoršie (dvojica psychopatických maďarských dvojičiek, so svojou bisexualitou sa zmierujúca lienka). ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • V nepovedených scénách na konci filmu je i narážka na Buzze Rakeťáka z filmu Toy Story: Příběh hraček (1995). Flik prohlásí: „Do nekonečna a ještě dál!“ (griph)
  • Pro potřeby filmu byla vytvořena takzvaná "bug-cam". Byla to kamera, uložená na plošince z lega, jejímž úkolem bylo sledovat svět na zahrádce společnosti Pixar. Podle záběrů, pořízených touto kamerou, byly poté vytvořeny pohyby filmových postaviček. (Terva)

Reklama

Reklama