Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Ted Striker?" "Znáte ho?" "Neznám. Vlastně byli jsme jako bratři, než přišlo Macho Grande." Mohl bych tady napsat že je dvojka prachsprostou kopií jedničky, od zápletky až po recyklované vtipy, ale zároveň bych musel přiznat, že je to povedená kopie. Ken Finkleman od ZAZ se scénářem obšlehl i tu absurdní nadsázku, a v rámci parodií natočil nadprůměrný kousek. Stejně jako u prvního dílu ale platí, že na nadčasové Bláznivé Střely 1 & 2 a 1/2 & 33 1/3 film hodně ztrácí, a humor postupem doby výrazně zestárl. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Přísahejte na ústavu Spojených států, že budete mluvit pravdu a nic než pravdu, k tomu vám dopomáhej Bůh ... Jasná páka"___"Jak byste popsal, vlastními slovy, co se stalo tehdy v noci?" ___"Ts to byla hlína, ale chlápek to spíchnul, nevyměk joo, ale maníci Ti magořili, to ti teda povim, a droškaři šli s náma málem do penálu. Ale on se na to nevys**l a šel kočírovat. Šoupnul toho prcka na ranvej jako máma do peřinky, k***a jemináčku, hehe" ;-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na mňa nikdy nikto dojem neurobí. Som psychiater.“ Vydarené pokračovanie dva roky starého originálu. V dvojke sa síce dej premiestňuje do vesmíru (!), ale smršť skvelých dialógov („Pane, myslím, že sa nám zbláznil počítač, čo mám urobiť?“ – „Preveďte počítačovú analýzu.“) robí svoje. Je to krátke, svižné a pochádza to ešte z dôb, kedy sa robili parádne paródie, kde boli vtipy prenášané s vážnou tvárou, lebo tvorcovia vedeli, že tak budú fungovať najlepšie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lloyd Bridges pri jednom z najlepších fórov sequelu spomenie, že tu nie je nič nové, čo je čiastočne pravda, pretože pri mnohých scénach presne viete, čo bude nasledovať. Našťastie je tu ale aj niečo navyše ako v prvej časti a to predovšetkým dokonalý William Shatner. Vďaka jeho kreáciám som premýšľal aj nad vyšším hodnotením, avšak od cesty na Mesiac som predsa len očakával viac a viac som očakával aj od "boja" s počítačom. Stále ide o kvalitné pokračovanie o niečo kvalitnejšej jednotky a je škoda, že sa mu nedostáva dostatočnej pozornosti. Minimálne kvôli Shatnerovi. 70% ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Chci slyšet absolutně všechno, co se do této chvíle stalo. - Nejprve se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale moc ztloustli a proto vymřeli a změnili se v ropu. Potom přišli Arabové a začali si kupovat Mercedesy. Princ Charles začal nosit šaty princezny Diany. Nechtěl jsem tomu uvěřit!" To samé jako u jedničky. Bezvadné gegy a hlášky. Jediná vada na kráse, že je to dvojka a ta už prostě bude vždycky druhé a všichni ji budou porovnávat s jedničkou. Jenže já se u dvojky bavím úplně stejně, takže 5* bez debat. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)

Reklama

Reklama