Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

novoten 

všechny recenze uživatele

Lišák Younger asi v životě zažil krásné věci, když dokáže tak milým způsobem ukázat touhu dvou lidí, přesně vyjádřit pocity, které k daným obdobím patří (bleskový pocit zamilovanosti, porozchodová bolest při vzpomínce na zdánlivou maličkost) a navíc všemu ušít krásný, reálný a rozechvívající závěr, díky kterému vím, že mi Prime z hlavy jen tak nevymizí. Do té doby totiž pracoval s nadprůměrným scénářem, který mírně provařené schéma vztahu potenciální tchyně s potenciální snachou povýšil na jinou úroveň, kde vůbec nevadí série obligátních, ale v tomto případě i velmi příjemných klišé (procházka zavřeným parkem, večeře na místě, které oslní partnerku). Díky božské Meryl jsem se často smál, sympaťákovi Greenbergovi jsem držel palce a po krásné Umě toužil. Škoda, že se film nedokázal přenést přes obligátní hranice častého "mrzí mě to" a "nejsem si jistá", jinak by to snad i bylo za pět. Poslední scéna je díky hercům jedním z nejvýmluvnějších a nejpůsobivějších romantických finišů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $22,827,153Tržby Celosvetovo $67,937,494Tržby za predaj DVD v USA $10,216,342 //počet predaných kusov 603,385║ No žiadna veľká sláva, príbeh ako z lacnej telenovely, prevažne dosť okukaná nuda. /40%/ ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pro mě to komedie nebyla ani trochu, jako romantický film mi to přišlo zase poměrně dost nezáživné a ještě mě ti dva zrovna nepřesvědčili, že by se kdovíjak milovali a už vůbec jsem nepochopila, proč tam proboha byl zapleten židovský původ jednoho z nich? Asi scénáristům vělký věkový rozdíl připadal jako moc malá překážka a potřebovali vztah co nejvíc znemožnit. Na mě to tedy nezapůsobilo. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Nerad používám frázi "herecký koncert", ale tenhle film jím vážně je. Kromě klasicky skvělého výkonu Streepové mě mile překvapila Uma Thurman, která své Rafi dodala potřebnou životnost a lehkou naivitu. Sympaťák Greenberg potom své zkušenější kolegyně skvěle doplňuje. Škoda toho divně otevřeného konce, který film připravil o plné hodnocení.. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velice originální a v mnoha ohledech netradičně pojatý romantický film. A může za to zejména Ben Younger, jehož režie je úplně jiná, než na jakou jsme u podobného typu filmu zvyklí. Je směšné tu číst něco o tom, jak je tenhle snímek neoriginální... Zajímavé je, na kolik je tenhle snímek klasický, zejména v detailech, jednotlivých záběrech, pohybech kamery, přesto však nabízí nový pohled. Herecké výkony nejsou dokonalé, jak by se hodilo napsat, ale přirozené, ostatně jako vše v tomto snímku. Podivně znějící dialogy nejsou pouhé floskule, ba naopak skvěle fungují, neruší. Přesto se však v pár momentech může zdát Prime kýčovitý, ale on není. Některé situace jsou nápadně podobné tomu co jsme již několikrát viděli, ale jen abychom z nich mohli vyjít s novým dojmem... Příjemná to komedie... [TOP 19/6 77%] ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Během prvních třech dnů promítání (28. – 30. 10.) vydělala 22-milionová romantická komedie 6,2 milionu dolarů a celkový obrat se v kinech USA vyšplhal na 22,7 mil. dolarů. (imro)
  • Hlavní roli měla původně ztvárnit Sandra Bullock, ale žádala výrazné zásahy do scénáře. Když to režisér Ben Younger odmítil, vzdala se účinkování ve filmu. Jen dva týdny před plánovaným začátkem filmu za ni zaskočila Uma Thurman. (imro)
  • Bryan Greenberg je ve světě celovečerních filmů v podstatě nováčkem, neboť Prime je zatím jeho třetí projekt po Žalobě (r. Steven Zailian, 1998) a Perfektním skóre (r. Brian Robbins, 2004). (imro)

Reklama

Reklama