Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Reisman je pověřen velením projektu Amnestie, jehož cílem je likvidace elity německého velení na zámečku nedaleko Paříže. K úkolu, který je považován za sebevražedný, si po pečlivém zvážení vybere dvanáct vojáků, odsouzených na smrt nebo doživotí. Ti, kteří přežijí, dostanou milost. Navzdory všeobecné nedůvěře je major odveze do lesa k výcviku. Jeho metody jsou sice drsné, nicméně se zdá, že přinášejí výsledky. Když jednotka úspěšně projde zkouškou během manévrů v Devonshiru, má povoleno vyrazit do akce. Nepozorovaně přistanou poblíž zámečku a proniknou dovnitř. V nejméně vhodnou chvíli jsou však prozrazeni. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by ma tieto staré, hviezdne obsadené, dlhočizné, farebné vojnové filmy preplnené dobovými hviezdami v princípe bavili, určite by som pridal na hodnotení. Tucet špinavcov sa k tým zopár výnimkám nepridá. Ide skôr o western prezlečený za vojnový film, kde protivník nie je braný ako človek, ale ako len figúrka na zabitie, viď vražda nemeckej ženy tým najviac veriacim členom zoskupenia. Ale možno som iba nedocenil sebareflexiu tvorcov a ich komentár k realite 60. rokov. Každopádne jádro pudla je práve v mojej neobľube tohto typu filmov z tejto doby. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Těžká klasika, kterou asi nemá cenu moc komentovat. Má všechno, co má správný film mít, humor, akci, vážnější chvíle, charismatické hrdiny, navíc geniální příběh. Výborná režie a výborní herci, kterým kraluje kvartet Marvin, Bronson, Cassavetes, Savalas. Už je tu toho spousty napsáno, fakt k tomu není co dodat. Tucet špinavců byl první a ostatní filmy, které ho napodobují, mu nesahají ani po kotníky. Jasný plný počet. ()

Reklama

Nos 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný snímek, založený na sebevražedné misi lidí, odsouzených na smrt. Líbilo se mi i stmelování kolektivu před přípravou na opravdový boj. Obsazení filmu je obstojné, hlavní hrdina Lee Marvin je neodolatelný a tudíž skvělý. Celým filmem prostupují humorné situace, což dost koresponduje s pozdějšími válečnými snímky. Jasné čtyři hvězdy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Major Lee Marvin, dostane za úkol udělat z dvanácti vězňů, odsouzených na doživotí nebo k trestu smrti, bojeschopnou a organizovanou vojenskou jednotku, jenž má proniknout do zámku ve Francii, který je obklopen německou armádou. Slavné, válečné drama s prvky komedie. Opravdu jsem se po celou dobu výborně bavil a několikrát se i zasmál. Líbila se mi hlavně první polovina snímku, kdy vojáci procházeli výcvikem. Hlavně neustále rebelující John Cassavetes byl výborný, o Lee Marvinovi netřeba mluvit, z něho charisma přímo vyzařuje. Klasický snímek z konce šedesátých let, odehrávající se v roce 1944. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný film. Zdá se mi, že námět je tak lákavý, že někteří tvůrci jiných válečných filmů si z tohoto filmu brali velký příklad a docela málo kopírovali. (Zvláště partu odsouzenců, kteří mají vytrhnout trn z paty armádě tam, kde si už nevědí rady ani nejlepší velitelé). Nic proti tomu, ale kdo viděl "Tucet špinavců", nutně musí srovnávat a otázkou je, zda nový film z toho vyjde vítězně ?! 2.srpna 2008 : rozmyslela jsem si to. Po shlédnutí mnoha jiných váleč.filmů, kteří napodobují tento film, musím přehodnotit své dřívější hodnocení. Je to čistá 5* paráda. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (39)

  • Joseph Wladislaw (Charles Bronson) prohlásí, že jeho otec byl horníkem ve Slezsku, což platí i o otci představitele. Bronsonův otec skutečně doloval uhlí, s tím drobným rozdílem, že ne ve Slezsku, ale v Litvě. (Karlos80)
  • Na natáčaní sa podieľalo viac ako 1 000 hercov a technikov, použitých bolo viac ako 100 historických bojových vozidiel z čias druhej svetovej vojny (marlon)
  • Nejvýděleční film studia MGM v roce 1967. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (více)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (více)

Reklama

Reklama