Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Reisman je pověřen velením projektu Amnestie, jehož cílem je likvidace elity německého velení na zámečku nedaleko Paříže. K úkolu, který je považován za sebevražedný, si po pečlivém zvážení vybere dvanáct vojáků, odsouzených na smrt nebo doživotí. Ti, kteří přežijí, dostanou milost. Navzdory všeobecné nedůvěře je major odveze do lesa k výcviku. Jeho metody jsou sice drsné, nicméně se zdá, že přinášejí výsledky. Když jednotka úspěšně projde zkouškou během manévrů v Devonshiru, má povoleno vyrazit do akce. Nepozorovaně přistanou poblíž zámečku a proniknou dovnitř. V nejméně vhodnou chvíli jsou však prozrazeni. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Všude jsem furt jenom četl jaký, že to je geniální a kultovní válečný film. Tak jsem se k tomu jednou konečně dostal a dostavila se celkem brutální nuda. Postavy sice obsazený hereckou elitou tehdejší doby, ale žádná z nich mě výrazněji nezaujala. film má slabý tempo, je moc dlouhej. Já se prostě nudil, co nadělám.30% ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný snímek, založený na sebevražedné misi lidí, odsouzených na smrt. Líbilo se mi i stmelování kolektivu před přípravou na opravdový boj. Obsazení filmu je obstojné, hlavní hrdina Lee Marvin je neodolatelný a tudíž skvělý. Celým filmem prostupují humorné situace, což dost koresponduje s pozdějšími válečnými snímky. Jasné čtyři hvězdy. ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně velká blbost, námět sice zajímavý, ovšem přetavený v dobrodružnou břečku plnou nesmyslných situací, tupých Němců (vést válku takhle, do roka jsou kaput) a zcela anachronické vojenské techniky. Přitom nejde o komedii, tam se podobné věci dají tolerovat, ale o vážně míněný film. Nechápu, jak může být taková sračka tak slavná. P.S. Nechápu to občasné porovnávání s jinými válečnými filmy své doby (Tora! Tora! Tora! a další), když to s nimi nemá absolutně nic společného. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné herecké zázemie, svižná práca so strihom ako i realistické akčné scény z bojiska ma ale nedokázali presvedčiť z celkového, mierne chladného dojmu. Taký Veľký útek ma bavil viac a dokázal ma svojou atmosférou vtiahnuť s osudmi rozložených vojakov, hoci by som mu mohol kadečo vyčítať. Dirty dozen je klasika, to nepochybne. Ale aby som inak skvelého Aldricha pochválil, tá pútavosť zápletky nie je hutne a adekvátne konfrontovaná s idealistickými motívmi (ako napr. vo Veľkej ilúzii), ani s nekompromisnými, antimilitaristickými. Toto viac zaujme divákov klasickej americkej vojnovej kinematografie a možno priaznivcov Mashu. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklý válečný film, u kterého jsem si ani nestihla uvědomit jeho délku, dvě a půl hodiny byly najednou pryč. S realitou ten příběh asi příliš společného neměl, herecky však byl obsazen skvěle a etapa příprav a pak samotná akce mě dokázaly neustále držet v napětí. Ta první část byla i dost vtipná a člověk si při ní mohl vytvořit sympatie k lidem, na kterých by asi jinak moc pozitivního nenašel. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Obsadenie polovice hrdinov tvorili veteráni druhej svetovej vojny. Námornú pechotu zastupovali Robert Webber a Lee Marvin, armádu Charles Bronson a Terry Savalas, námorníctvo Ernest Borgnine a obchodné loďstvo Clint Walker. (marlon)
  • Na natáčaní sa podieľalo viac ako 1 000 hercov a technikov, použitých bolo viac ako 100 historických bojových vozidiel z čias druhej svetovej vojny (marlon)
  • Podklad pre vytvorenie postavy mjr. Reismana "dodal" John Miria, blízky priateľ a spolubojovník Marvina z radov námornej pechoty. (marlon)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (více)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (více)

Reklama

Reklama