Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Technicky skvěle zvládnutá věcička která remake byť není úplně marný strčí do kapsy. Jak už je u těhlech starších kousků zvykem, tak neočekávejte vyvražďovací festival, ale spíš precizní budování atmosféry a divákova očekávání. Naivní to je určitě, ale dobové kouzlo je nepopíratelné, takže proč ne.70% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Klasika ako vyšitá, atmosfericky zvládnuté dokonale, tiene, mokré nočné ulice, všetky ingrediencie namiešané do chutného koktejlu. Sprvu mi vadilo divoké skákanie v časových rovinách, ak sa príbeh dostal do reálneho času, všetko bolo v poriadku. Charizmatický Vincent Price opäť potvrdil, že tento typ postáv mal najradšej. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když bych se pokusil o takové letmé srovnání se snímkem z roku 2005, tak došlo v podstatě k očekávanému scénáři. Tato starší verze má mnohem zajímavější příběh, avšak zcela postrádá jakoukoli hororovou složku. Znovu se mi nechce věřit, že tohle mohlo být děsivé v době vzniku. Pokud tedy hledáte dobrý horor, tak jste zde na velmi špatné adrese. Pokud se však spokojíte s docela zajímavým filmem, tak můžete být spokojení. Je každopádně zajímavé sledovat, jak se v průběhu let měnit pohled na to, co je děsivé a jak diváky vyděsit. Také bylo zajímavé sledovat, že nám od 50. let ženy výrazně zkrásněly. Tedy mluvím samozřejmě o ženách, které se nerozhodly podlehnout stále častějšímu nešvaru s proměnou v plastovou láhev. [65 %] ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1933 (The Mystery of the Wax Museum) som nevidel a ani neuvidím. Moderný remake z roku 2005 radím medzi vydarené vyvražďovačky mladých a nadržaných. Na základe doporučenia Encyklopedie hororového filmu som dal šancu nemodernému remaku, a teda bieda. Svojim letopočtom silne poznačené. Naivné, skôr divadelné, nestrašidelné, úsmevne nudné. Za zmienku stojí prítomnosť začínajúceho Charlesa Bronsona a predovšetkým účasť Carolyn Jones (budúca pani Morticia Addamsová). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě, jak vypadal "původní" House of Wax (1953), protože se mi líbil béčkový vyvražďovák House of Wax (2005). No a až tady se dozvídám, že ani tenhle nebyl původní... Ale dál do minulosti určitě nepůjdu, popravdě mi tyhle staré spotřební středoproudové filmy "pro pamětníky" vůbec nic neříkají a jejich "kouzlo" na mě vůbec nijak nepůsobí... Druhá hvězda za mladého Charlese Bronsona, jinak to pro mě bohužel byla jen hrozná nuda a otrava. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • I když se většina záběrů natáčela ve studiu, divákům se zdály záběry hodně reálné. (Dines)
  • Natáčanie snímku trvalo 28 dní. (beso74)
  • První 3D film studia Warner Bros, který natočil André De Toth. (Chatterer)

Reklama

Reklama