Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bola moja štvrtá návšteva filmového domu voskových figurín. Prvý krát som tam nahliadol ako teenager. Bolo to vo filme "Voskové múzeum" z roku 1988. Veľmi to vtedy na mňa zapôsobilo. Takže som sa ihneď vrhol na "Voskové múzeum 2". Z toho som však už nebol taký nadšený. V roku 2005 som sa vybral na premiéru snímku "Múzeum voskových figurín". Z kina som odchádzal sklamaný. No a teraz som si pozrel "Dom voskových figurín" z roku 1953. Je to starý, klasický horror s výbornou atmosférou a skvelým Vincentom Priceom v hlavnej úlohe. Som nadmieru spokojný. **** ()

anais 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto filmu nemá s House of wax z roku 2005 společného nic, krom několika mrtvých lidských těl zalitých do vosku. Na rozdíl od svého novodobého jmenovce je House of wax z roku 1953 nápaditá kostýmní podívaná, určena sice pro popcornové publikum amerických drive-inů, leč nesoucí v sobě atmosféru těch nejlepších hororových klasik. Příběh se točí kolem skvělého sochaře (Vincent Price), kterého zradí jeho obchodní partner a kvůli pojištění nechá spálit jeho nejlepší práce z vosku. Sochař téměř uhoří. Po nějaké době se však vrací s jediným cílem – pomstou. Své oběti zalévá do vosku a vystavuje je ve svém domu voskových figurín. Zajímavostí je například účast mladého Charlese Bronsona v roli němého svalovce Igora, který plní zločincovi temné plány. Je vidět, že to tehdy všechny bavilo natáčet, díky čemuž mohli vznikat filmy na pomezí umění a braku, které baví i po 50.letech. Na kvalitě se samozřejmě podepsal i jako vždy výtečný Vincent Price. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický horor s famózním Vincentem Pricem v roli geniálního umělce (Henry Jarrod) o muzeu, v němž figuríny z vosku vypadají jako živé. Precizní výtvarná stránka a děsivý požár hned zkraje. Když si člověk uvědomí, že žádné pixely, nýbrž skutečný oheň ve studiu, tak cítí lehké mrazení. A vždy mi vytane na mysl scéna z Dobyvatelů ztracené archy. Jarrodovým mistrovským kouskem byla figurína Marie Anoinetty, která při požáru vzala za své. Když spatří krásnou Sue Allenovou, okamžitě ví, jakou podobu jeho nová figurína bude mít. Sue přistoupí na žádost stát se modelem, ale netuší, jaké má Jarrod úmysly. Směrem k závěru děj graduje, napětí se stupňuje. Ostří gilotiny se hladově zablýskne a ve sklepení se vaří lázeň vosku. Stále výborné, a tak hodnocení ponechávám. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Pěkný, goticky laděný horor s jedinečnou patinou padesátých let. Teatrálnost, umocněná starosvětskými kulisami z toho doslova čiší. Zápletka průhledná, leč krásně morbidní. Zásadní role pro Vincenta Price a vlastně i Charlese Bronsona, který si zde střihnul trochu tupého, zato však drsného sluhu. Fanoušky dnešních hororů už film patrně neosloví, natož aby je šokoval, ale pro zapálené filmové badatele jde o hodnotný relikt ze starých hollywoodských časů. Film je mimochodem natočen ve 3D. To píšu pro ty, kteří žijí v mylném snu jménem Avatar. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Technicky skvěle zvládnutá věcička která remake byť není úplně marný strčí do kapsy. Jak už je u těhlech starších kousků zvykem, tak neočekávejte vyvražďovací festival, ale spíš precizní budování atmosféry a divákova očekávání. Naivní to je určitě, ale dobové kouzlo je nepopíratelné, takže proč ne.70% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Profesor Jarrod (Vincent Price) hovorí, ako bola Anne Askew mučená kvôli podozreniu a neskôr priznaniu z vlastizrady. Pravda je ale taká, že nešťastná žena bola v roku 1546 upálená práve preto, že sa nepriznala. (beso74)
  • Reštaurovanie filmu do 3D Blu-ray podoby stálo štúdio Warner Brothers 300,000 $. Pôvodný negatív sa nedal použiť, pretože ho poškodila voda a stereo soundtrack nahraný vo formáte Warnerphonic už dlhšie nebol k dispozícii. (beso74)

Reklama

Reklama