Reklama

Reklama

Valachiho svědectví

  • Itálie Joe Valachi - I segreti di "Cosa Nostra" (více)
Trailer

VOD (1)

Joe Valachi, bývalý mafián, se ocitnul ve vězení. Rozhodne se stát hlavním svědkem v ostře sledovaném procesu s mafiánským bossem. Ve své výpovědi před kamerami postupně odhaluje celý svůj životní příběh, historii svého pádu do osidel mafie a zločinu… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmy stejně jako lidé stárnou, v případě Valachiho svědectví naštěstí důstojně. U některých ohlédnutí do filmové historie mám pocit hořkosti a bolestného zklamání, tady se nic podobného nestalo. Ne, že by všechno šlapalo tak, jako v době vzniku, ale nadprůměrné herecké obsazení leccos zachraňuje. Jen je vidět, jaký je rozdíl mezi skutečným hereckým esem, za jakého považuju Lino Venturu, a mezi Charlesem Bronsonem, který, ať se na mě nikdo nezlobí, v mých očích je jen charismatickým typovým hercem, kterému nejvíc sluší role mlčenlivých zabijáků s minimální mimikou. Tady se po něm po hříchu požaduje charakterové herectví a Bronson někdy nestačí. Na nejlepší žánrovky své dekády Valachiho svědectví určitě nemá, ale pořád je to obstojná zábava. Celkový dojem: 70 %. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Gangsterka o jedné kryse. V porovnání s Scorsesiho brilantními kousky je tahle gangsterka spíše druhá liga. Zub času na ni taky nechal nejeden šrám (třeba zvukové efekty jsou otřesné). Navíc v podání DeNira , Pesciho a dalších mi gangsteři připadají uvěřitelnější. Podle skutečnosti a to se cení, navíc skutečnost odráží docela věrně. Ventura v druhé části filmu perfektně ztělesní mafiánského bosse. Bronson mi naopak neseděl vůbec, nejen že mi do filmu nepasuje, ale má jen pramálo společných rysů se skutečným Josephem Valachim. 3/4* ()

Reklama

fefee 

všechny recenze uživatele

Bronson v tejto mafiánskej predlohe podľa skutočných udalostí hrá naozaj skvelo, rovnako ako Ventura ktorého nekompromisný zjav bol presvedčivo reálny a ešte viac ma zaujal ako Charlesovo herecké podanie. Projektové praktiky s pár chybami a sem tam kostrbatejšia kamera, ale inak výborná dobová gangsterka. (3,5*) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý scénář, který není jen tradičním nudným životopisným sledem historek, ale pracuje s vnitřním napětím, nutností diváka, aby samotný poznával vztahy, vše je podáno jasně, s možností dostat se do prostředí, velmi dobré jsou detaily (např. krevní spřízněnost, přísaha) i jistá nejednoznačnost. Film nemá mravně vztyčený prst, ale snaží se pochopit vztahy v mafiánských rodinách i jejich - podle mne zvrácené - myšlení. A nechává na divákovi, aby si názor udělal sám. Osobně mám pocit, že nejhůře na těch mafiánských válkách byli obyčejní obchodníci, kteří neměli šanci a byli v presu obou stran. Scénář dobře pracuje i s dramaturgií jednotlivých scén, které samy o sobě fungují jako minipříběhy dále rozvíjející a obohacující děj. ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře zpracovaná exkurze Cosy Nostry se všemi významnými milníky. Když si k tomu vezmete knihu o organizovaném zločinu, zjistíte, že se velmi drží faktů, a to je asi hlavní plus snímku, společně s protagonistou. Zkratkovitost a neproniknutí do hloubějších motivací charakterů i událostí pak film sráží v očích diváka jen na zmíněnou exkurzi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v New York City a dále v Římě a v římském De Laurentiis Studio. (noelcoward73)
  • Při noční projiždce městem za plného provozu jsou kromě dobových automobilů z 30. let jasně vidět i běžné automobily, které bylo možné potkat na silnicích v roce 1972. (Saur.us)
  • V tomto filmu nejde o smyšlenou kriminální historku, nýbrž více méně o rekonstrukci, vytvořenou na základě svědectví jednoho z prominentních gangsterů, který se po svém zatčení v 50. letech ocitl v bezvýchodné situaci a během soudního přelíčení zveřejnil pravdu o činnosti organizace Cosa nostra uvnitř americké společnosti. Film se pohybuje na hranicích fiktivního thrilleru a jakési "kroniky". (Rosalinda)

Reklama

Reklama