Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

U mě vítěz soutěže o nejsnadněji zapomenutelný snímek roku. Až na pár drobných záchvěvů totiž postrádá jakoukoliv zajímavost, vzrušivost nebo akčnost. Příběh je prostinký, pozornost tím pádem sám držet též nedokáže, rostoucí Beowulfova zvědavost ohledně Grendelových pohnutek je načrtnuta zase a zase nevýrazně, postavy jsou nezajímavé. Beowulf je velký hrdina v podstatě jen proto, že se to na začátku řekne a basta. Nuda. Body za krásné islandské exteriéry, slušnou atmosféru a přinejmenším zajímavě obsazené role. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príbeh je fan, Butler je najvýraznejší zo všetkých hercov, ale vyzerá to až príliš lacno. Sem tam nejakú tu atmosféru to má a celková výprava a kostýmy niesu zlé, ale pripadá mi to ako keby sa parta spolužiakov rozhodla natočiť najlepší historický-akčný-fatasy film bez peňazí. Chápem, že niektorým sa to páči už len s toho dôvodu, že je to fakt nehollywoodsky film, ale mne to pripadalo amatérske. Pekné prostredie, ale celkovo je to suché po všetkých stránkach a akcie tiež stoja za prd. Vlastne mi prišli niekedy až komické. 50% - 2* ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To je jako Vítr z hor, vykutálené divadelní hry z pera fiktivního českého génia Járy Cimrmana. No, nebo spíš Monty Pythoni a Svatý grál. Tam taky tvůrci věděli, jak ušetřit. Rytíř předstíral cval koně a sluha za ním o sebe mlátil kokosama. Tady si tvůrci také našli roztomilou kličku. Grendel, mýtický obr v podání velkýho vousatýho ošousta, se přiřítí k síním krále Hoegaardena... a střih... V dalším záběru vidíme, jak Hoegaarden přichází do hodovní síně a vidí všechny své muže roztrhané na kusy. Fíha, to byla tak ždímající scéna, že jsem si přál, aby pro mě ten retard Grendel přišel taky. A mohl bych jmenovat dál. Ale to je zbytečný. Tenhle film za to prostě nestál. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách v době Xeny a Herkulese by to byla pecka, o deset let později už se točilo daleko líp. Malý desetiletý Grendel má vousy jako otec Fura. Nehledě na to, že oproti eposu se to značně liší. Ani Gerard Butler to ještě nedokáže moc pozvednout. Stačilo by to i jako nějaká epizodka zmíněných seriálů. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu zďaleka presahuje tú umelú vyčačkanú veľkorozpočtovú produkciu Hollywoodu počnúc Gladiátorom končiac Kráľovstvom nebeským. Dej je jednoduchý nesúci sa v duchu 13teho bojovníka no oveľa konzistentnejší. Navyše tu máme Gerarda Butlera ako Beowulfa ktorý sa onedlho zaskvie v 300, Sarah Polley v úlohe čarodejnice zo Snyderovho Dawn of the Dead a Stellan Skarsgard v kostýme z Kráľa Artuša ako Dánsky kráľ prepadajúci beznádeji po tom čo mu neznámi známi Troll (Grendel) pozabíja 200 vojakov. Tu už prichádza na pomoc hrdina Boewulf so svojou skupinkou 13tich bojovníkov aby sa postarali o pokoj v dedine. Jednoduché ako facka a pritom rovnako účinné. Potešila i tá štioka fantasy. Ale v žiadnom prípade nečakajke nejaké veľké boje. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)
  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)
  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína slovo Kelt. Avšak slovo Kelt, označujúce obyvateľa Britských ostrovov, sa až do osemnásteho storočia nepoužívalo. (misterz)

Reklama

Reklama