Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1965 Don Haskins dostává příležitost trénovat tým Texas Western. Ten ale za moc nestojí, a proto nabírá nové hráče. Šokující je, že se jedná o hochy černé pleti. Na prvním tréninku Haskins stanoví přísná pravidla. Na konci jeho tréninkového soustředění je v týmu 5 bílých a 7 černých hráčů. Tým čeká nelehká sezóna, protože rasová segregace je v lidech stále silně zakotvena. Přes všechny problémy se tým dostává na čtvrté místo celostátního žebříčku. Celková rozladěnost z rasových narážek mužstvo začíná narušovat a v zápase sezóny o první místo prohrávají. Trenér cítí, že ztrácejí jiskru a touhu po vítězství. A tak se jim snaží připomenout, proč jsou tady. Zabere to a tým se semkne. V sezoně končí s 23 vítězstvími a jedinou prohrou. Následně v play off postoupí do finále, kde se mají utkat s týmem bílých hráčů. Haskins se rozhodne riskovat a základní tým pro finále složí jen z hráčů černé pleti, kteří navzdory všemu vyhrají titul v turnaji NCAA. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další povedený sportovní příběh z produkce Walta Disneye, pod taktovkou Jerryho Bruckheimera a se štítkem "based on a true story". Více než na samotné zápasy se film zaměřuje na téma rasismu a na to jak se dá dostat na vrchol i když jste odepisovaný outsider stejně jako hlavní postavy filmu. Stejně jako jiné podobné snímky (Hokejový zázrak, Vzpomínka na Titány) i tento zaujme především sympatickým hereckým obsazením a silným příběhem pro celou rodinu. Studio Walt Disney je ve sportovním žánru zárukou kvality. ()

answer 

všechny recenze uživatele

Koncepčně naprosto shodné jako Coach Carter, s tím rozdílem, že toto se opravdu stalo. Příběh je o to silnější, pokud si současný basketbal představím jako sport, kde dominují černí hráči. Při pohledu na barvu pleti největších hvězd světového basketbalu a jejich popularitu, by se chtělo jen těžko uvěřit, že je to teprve čtyřicet let starý příběh. ()

Reklama

NifKor 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád basketball tak vám říkám a rozkazuju se na tohle kouknout. Je to úžasný film o černých hráčích, kteří to neměli v životě lehký a hlavně v té době. Proto hrají za team Texas Western. V tomhle roce jsou ti černí hráči nejdříve ukazování jako podřadná rasa a to v té době bohužel byly. Ale později se všichni z teamu zblíží černí a bílí začnou spolu mluvit, tančit a pouštět si písničky v autobuse místo toho, aby se uráželi kvůli barvě. Tihle černí hráči ani nevěděli, že přepíšou historii v basketballu a jsem zato kurva rád, že ji přepsali, neboť kdybych se měl dívat furt na nás bílí jak to hrajem jenom mi tak nevim jestli by mě to třeba i přestalo bavit. Naštěstí ji přepsali a černí hráči v basketballu, dávají basketballu úžasný nádech. Dámy a pánové film Glory road je úžasnej filma a proto mu dávám 5 hvězd. 9/10 ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu si dělat naděje, už od uvodního songu je naprosto jasné, jak film skončí a jek bude mít následky. Co ale jasné nebylo, a já na to koukal jako tele na nové vrata, byly perfektní herecké výkony a kouzelná kamera, která vás doslova posadila mezi fanoušky, a Josh Lucas ve své životní roli. No prostě slast se na to dívat. I přes očekávaný konec mě napínavé chvilky držely ve varu, chvílemi i lehce nabudily, abych týmu z Texasu fandil. A například oproti Damned united má film grády, spád a prostě celkově odsypává a to nemůžu nechat bez povšimnutí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalšia športová dráma s priamym ťahom na bránku, v ktorej atmosféra spolu s emóciami ku koncu pekne vrcholia. Vytknúť sa dá hlavne nemastný-neslaný stred filmu, v ktorom sa dejová linka tiahne cez more zbytočných a natiahnutých pasáží. Inak veľká spokojnosť. Ľudia vtedy museli byť blázni, keď si mysleli, že obohrajú černocha v basketbale :). 75/100 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Počas záverečných titulkov sa na obrazovke objavia skutoční aktéri z filmu, a to tréner Don Haskins a hráči David Lattin, Pat Riley, Orsten Artis, Willie Worsley, Harry Flournoy a Nevil Shed. Taktiež je možné vidieť aj zábery zo skutočného pamätného zápasu. (MikaelSVK)
  • Josh Lucas pribral 20 kilogramov, aby mohol hrať trénera Haskinsa. (erapo)
  • Jonovi Voightovi (tréner Rupp) boli prirobené umelé uši, líca a nos, aby sa viac podobal na skutočného Adolpha Ruppa. (erapo)

Reklama

Reklama