Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na podzim roku 1994 tři talentovaní mladí filmaři odešli do lesa natáčet dokument o legendární místní bosorce. Pak ale zmizeli beze stopy a už je nikdo nikdy nenašel... Jejich film, který byl nalezen v lese vydělal obrovskou spoustu peněz. Jak se to stalo? Nevíme. Na podzim roku 1999 další tři mladí filmaři odešli do lesa zjistit, co se stalo s těmi třemi nešťastníky před pěti lety, ale zmizeli také. Proč se všichni hrnou do lesa? Jsou opravdu lehkomyslní? Můžete zjistit, co se stane, když mladí filmaři začnou mizet uprostřed lesů, domů, supermarketů a veřejných parků... (Vapet Production)

(více)

Recenze (79)

keoma26 

všechny recenze uživatele

tahle parodie jde až na dřeň nejen parodovanému žánru (hororu obecně, neomezuje se navzdory názvu a formě pouze na předlohu), ale i parodii samotné, odhaluje jejich repetitivní a eklektický charakter, u fenoměnu Blair Witch navíc ukazuje jeho naprostou iracionálnost a nelogičnost (sám jsem fanoušek "projektu") a to, že jeho působivost vychází z těch nejprimitivnějších emocí - díky tomuto svému rouhačství popuzuje jak konzumenty hororů, tak i parodií ... "mluvíš jako joe pesci v mafiánech";-) ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Moc dobře si pamatuji, jak jsem si s kamarádem v období základky (cca přelom 1. a 2. stupně) z videopůjčovny obstaral tento kousek a tlemili jsme se u toho jako prase. Znáte to, každý máme nějaké perly z dětsví, a to, co se nám kdysi líbilo z nějakého záhadného důvodu máme rádi i jako starší. Pak jsem si později na Závadu Blair Witch vzpomněl a chtěl si projekci nostalgicky připomenout. Co myslíte že se stalo? Musel jsem to rychle vypnout a recyklovat. Nechápu proč, myslel jsem, že stará láska nerezaví... Ale houby! Rezaví a dokonce dost nechutně plesniví!!! Fujtajbl! ()

Reklama

antragus 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho, protože horory i jejich parodie mám celkem rád. Záhada mě nikdy nijak extra neoslovila, ale tohle mi málem vehnalo slzy do očí... Pro Boha, tohle fakt někdo platil? A než jim na to dal prachy, četl aspoň zlomek scénáře? Anebo to bylo o hře "Pojďte si, děcka, zkusit podržet kameru"? Děs běs hovadina až na půdu... Nedivím se, že režijní filmografie Kargana vypadá jak vypadá, po tomhle bych mu nedal prachy ani na reklamu na psí žrádlo... ()

Avathar odpad!

všechny recenze uživatele

Film THE BLAIR WITCH PROJECT patrí k mojim obľúbeným už niekoľko rokov, čo mi však nebráni zasmiať sa, keď ho niekto inteligentne a trefne sparoduje (to ostatne platí pre každý film). Tento... ehm, počin je však asi tak inteligentný, ako strúhadlo na syr. Okej, uznávam, že je to "len" blbá paródia, ale toto už bolo naozaj príliš. Totálne (a tým myslím TOTÁLNE) trápne, absolútne zmätené, narýchlo zbúchané "niečo," ktoré neobsahuje JEDINÚ scénu, na ktorej by sa dalo zasmiať. Priestor tu dostalo hneď niekoľko tvorcov, ktorí natočili svoje krátkometrážne filmy, parodujúce Blair Witch a niekomu (s IQ rovnajúcemu sa tým divným vetvičkovým postavám v Marylandských lesoch) asi napadlo, že by nebolo "od veci" poskladať z nich film. A samozrejme na tom, čo najviac trhnúť, priživiť sa na kultovom horore a vyžmýkať z toho pár zelených papierikov, skôr než celý "boom" okolo Blair Witch opadne. Pravdou však je, že tým "kraťasom" by svedčalo skôr umiestnenie na YouTube. O hercoch sa nedá hovoriť (predpokladám, že tvorcovia boli do jedného amatéri a podľa toho to aj vyzerá), variovanie toho istého príbehu nudí už na začiatku, nie to po 90 minútach. O humore som sa už zmieňoval, takže tiež nula bodov (žiadny zaujímavý nápad, len pritrapnelé fekálne fóriky). A tie scénky, ktoré tam boli napchaté, ako "výplň" medzi jednotlivými skečmi boli tak neskutočne mimo, až som mal podozrenie, že sa tu niekto pokúša o veľmi nepodarenú avantgardu scenáristického a hereckého nihilizmu. Nikdy viac! ()

ad-k odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já se bavil! Namísto rozházených kamenů stopa vede po ponožkách, namísto ztráty v lese lidé chodí neustále okolo městské prádelny a diví se, že už tu jednou byli (mysteriózní, tajemné, geniální), namísto zneklidňující zmatené postavy v rohu močící individum... vítej parodie! Jenom si přiště usmysli, jest-li budeš zábavná, nebo závadná - jak už napovídá tvůj název. Krásných 0% ()

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jeden krátký záběr. (fisus)
  • Vedle hororu Záhada Blair Witch (1999) lze v parodii najít odkaz na klasický Teleshoping nebo na pokračování filmových sérií Pátek třináctého a Vřískot. (Rimer545)

Reklama

Reklama