Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

oLí 

všechny recenze uživatele

5/10 Jako plus jednoznačně bubák, prostředí s povedenými zvuky budovy a pár scén, u kterých jsem bleskově skoval nohy pod peřinu. Jinak nic novýho. Proti tomu tragická hudba, mdlej průběh a závěr jak z Bay Watch, kde u defibrilátoru "chyběl" snad už jen kudrnatej Mič :). Silnější dvě. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s tentokrát více mysteriózním Jaume Balaguerem. Fragile jsou výborným atmosférickým horrorem, který i přes absenci lekaček dokáže vyvolat strach. Poklidnější tempo filmu není na škodu a tím víc působivý je pak konec. I když se nejedná o natolik originální horror, jakým je třeba pozdější REC, zpracováním se rozhodně může řadit k těm lepším. Navíc mě potěšila má oblíbená skladba "Vaya con Dios" od americké nu-metalové kapely Ill Niño, která ve filmu na chvíli zazní a také Ivana Baquero (představitelka hlavní role ve fantastickém opusu Guillerma del Torra - Pan´s Labyrint), která se ve filmu mihne v malé roličce. ;) Povedený horror, který mohu jen doporučit. ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

z vlastni zkusenosti ze zamestnaneckeho pomeru si dovolim tvrdit, ze nocni sichty jsou az na vyjimky v pohodě..sem tam si zdrimnete, date cigo, turka..... ale makat s detma terrorizovanyma noc co noc monstrem ve spitalu, to teda klobouk dolu. nemenil bych. Velky kamen urazu vidim presto v tom, že balaguero tentokrate podstatne zvolnil ve sve skvostne dynamice a vydal se pro nej na lehce atypickou mysteriozni linku, ktera me bohuzel moc neoslovila. Vyzdvihl bych naopak promakanou masku bugimana a opet podmanivou stylovost, ktera vzdy zdobi jaumeho filmy... jeste ze si tento Pan reziser uchovava svehlavost a nelifruje do divaka preslazene finale s vybrnkavanim pianka (ála cholywooodsky chorror) , nybrz opet subsumarizuje, tak jak horror ma - dobre nedobre. 6/10 ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatický to španielsky pokus o horor na tému "bledé dlhovlesé dievčatko sa mstí zo záhrobia" + ako hl. postava zúrivá zdravotná sestra Ally McBealová......znie to strašne, ja viem, ale atmosféru to malo celkom fungujúcu a v dobrom slova zmysle to pripomenulo Del Torovho Princa bez kráľovstva..... ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Výborný atmosférický horor, v němž Calista Flockhart dokazuje, že není pouze herečkou jedné role. Je tam sice dírka ve scénáři, vše ale vynahrazuje atmosféra hustá jak mlha, co vařil vodník Kebule a španělština, jenž působí celkem magicky. Jak jsem Calistu za roli Aly odsuzoval, že se na tolik let propůjčila takový hovadině, dnes vše odpuštěno!!! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama