Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (222)

tombac 

všechny recenze uživatele

Nedomrlý remake, jenž dělá výbornému originálu jen ostudu. Nečekal jsem žádnou extra kvalitu, ale že mě to bude tolik iritovat, to také ne... Přístup tvůrců nemohl jinak než skončit u horrorového fanouška fiaskem: narvat do snímku bez ladu a skladu téměř všechny lekačky zkopčené od originálu nebo jejich variace, doprovázené hlasitým práskáním, s mizivým shock efektem, hrozivé záhrobní stíny předělat na řvoucí bubáky, konec změkčit a roli zkoušené dívky svěřit "umělé květince" Albě (marná snaha, Jessico, něco jako přirozený herecký výkon je ti nadále upřeno). Vedle napětí tu chybí jakákoliv tvůrčí invence, takže se člověk nemůže divit, že tenhle polotovar odmítl zhltnout i nenáročný americký divák a dopředu odsoudil tuhle zbytečnost k brzkému zapomnění. Dobře jí tak. 3/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Úspešná husľová virtuózka Sydney Wells v mladosti stratila zrak, je úplne nevidiaca. Preto, keď dostane po rokoch slepoty možnosť, rozhodne sa pre transplantáciu. Lenže s očami mladej Mexičanky sa jej dostane viacej ako len dar zraku. Vidí aj veci, ktoré sú skutočne desivé. "Oko" je celkom solídny duchársky horror, v hlavnej úlohe so sympatickou Jessicou Alba. *** ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč musí být ve všech USA remacích asijských duchařin napětí nahrazováno digitální havětí, proč hlavní ženskou roli hrají modelkoidní kozy a proč jsou zásadní scény zkopírovány tak zoufale bezkrevným způsobem. O všelijakých barevných filtrech a videoklipovém střihu nemluvě. Jinak je tohle Oko celkem ucházející, což je ale nejspíše způsobené tím, že originál jsem viděl už před několika lety. A ten happy end je na facku! Vždyť kolik původní dílo těžilo z jeho relativní absence... 3/10 ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Nejhorší to sice nebylo, ale je pravda že tomudle filmu chybí jinak spousty věcí a za horor bych todle dílo rozhodně nepovažoval. Jde vidět, že J. Alba se hodně snažila, ale málo akce, málo temných míst, málo krve, málo lekání a překvapivých okamžiků atd atd uvrhnou todle "Oko" definitivně mezi filmy zapomění... slabší 2 hvězdy ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý, či sa američania budú držať pôvodnej snímky, alebo či to niejak zhollywoodujú....a tak som si to pozrel.....vzhľadom nato, že výraznejšie nevybočili od originálu...ma to až tak nebavilo.....Američania tiež niektoré momenty nedotiahli, poprípade vynechali.....čo je škoda lebo v origináli tieto momenty dokreslovali celkový obraz.....Čo je ale horšie postrádal som zimomriavky, ktoré mnou pobehovali v pôvodnej snímke.......plusom USA-snímky je akurát Jessica na ktorú sa pozerá veľmi dobre.........v každom prípade ale odporúčam originál......a ešte dačo .....:záver američania vôbec nezvládli ...ale vôbec..... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)
  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)

Reklama

Reklama