Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 2

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (239)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

výběrem atmosférické písně "O willow waly" coby hudebního podkresu pro trailer se tvůrci poněkud zbytečného sequelu Ženy v černém otevřeně přiznali k tradici nejlepšího britského duchařského hororu (o zlatých časech Hammeru nemluvě). o to výrazněji se projevuje jejich selhání vyrovnat se vytyčeným vzorům. vysokou úroveň kamery a výpravy z prvního filmu volné pokračování sice udrželo - především reálie strašidelného domu a ostrova v mlze jsou obzvláště vydařené - a hlavní role se povedly obsadit vhodnými hereckými představiteli, ale tím výčet kvalit bohužel končí. k dobrému filmu je to stále příliš málo. zápletka je k uzoufání plochá, stejně jako i ony postavy, vystřižené úhledně podle neživotných šablon. fikční svět, ač by měl být žánrově definován duchařským hororem, se řídí spíše pravidly žánru fantasy, navíc značně nedomyšlenými, jelikož nadpřirozeného elementu se zjevně žádná pravidla netýkají a děj kolem jeho projevů soustředěný následkem toho vyznívá jako samoúčelný sled záminek pro náhodně rozeseté a citelně laciné lekačky a surreálné retrospektivy a nikoliv jako věrohodná (suspended disbelief included, pochopitelně) a soudržná linie děje. nadměrná dávka patosu a klišovitý závěr zmíněné nedostatky jen prohlubují a znemožňují zformování atmosféry znepokojení, natožpak zděšení a hrůzy. mohu jen gratulovat sám sobě, že jsem poslechl svůj instinkt a nemarnil v tomto případě čas a peníze na návštěvu kina. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co funguje s jednou ženskou, nemusí nutně zabrat na druhou, víme Tomášku? Ono obstarat si pěknou muziku a hezky nasnímat mlhu je tří hvězd hodné, ale horor by měl obsahovat něco víc než tohle, co můžu mít doma pokaždé, když při snídani koukám z okna na inverzi a pustím si k tomu rádio. To něco jsou bobky v trenkách, které jsem třeba po večeru s černou jedničkou vyklepával celou cestu z kina. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Spin-off Ženy v černém dle očekávaní nedosahuje kvalit původní, nutno říci excelentní Ženy v černém s Danielem Radcliffem v hlavní roli. Ale že to bude až taková komerční slátanina, to jsem opravdu nečekal. ___ Herecké výkony svojí inteligencí připomínaly báby z Babovřesek. Soundtrack (hudba) pro změnu místy připomínal dobrodružné pasáže Indiana Jones, než tajuplný duchařský horor. _____ Režisérsky absolutně nezvládnutý komplex, který padl na dno, kvůli scénáři psanému na koleni, s absencí jakéhokoliv objasnění dějových fragmentů původní Ženy v černém, jež očekával nejeden fanoušek tohoto duchařského snímku. Převážná většina hororových scén (dá-li se to tak nazvat) byla místy až směšně identická s původní verzí Ženy v černém, viz. houpací křeslo. Vím, že je těžké vymýšlet nové hororové prvky, zejména u duchařských snímků. To ví přeci každý, kdo se trochu orientuje v hororové filmografii! Ale i přes vědomost, se mnozí režiséři hrnou do nových a nových duchařských hororů. Vědí, že do této kategorie mnoho nových hororových prvků nepřidají, přesto se do nich mermomocí pouští. A tudíž s kritikou u podobně ražených filmů šetřit nebudu. __________ Lekavé scény v hororech přitahují zejména mladší publikum jako magnet. To se samozřejmě projevuje na hodnocení této skupiny, které vypadá nějak takto: "Hodně lekaček = Prvotřídní horor!", "Žádné lekačky = Špatný horor!". Bohužel Druhá Žena v černém je pro tuto skupinu hororových diváků přímo stvořen. Jen na této skupině lidí tvůrci sebevětšího filmového braku vydělávají nekřesťanské peníze. Filmoví distributoři také zanechávají jakési imaginární poselství ve smyslu: "Pokud si koupíte (předraženou) vstupenku na náš film, a bude vás hodně, připravíme pro vás klidně Ženu v černém č. 26". ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento komentář může obsahovat jisté stopy po SPOILERerch. První díl v sobě nesl punc originality a neokoukanosti (tedy myslím ten co jsem viděla z roku 2012). Při další naší cestě do kina za zahnáním starostí všedních dní, jsme se rozhodli pro tento film. Trailer sliboval neskutečně děsivou podívanou o trochu děsivější než v prvním díle. Ale nestalo se tak. Podivně praštěná a psychicky narušená bytost jisté ženy v černém se neuměla domlouvat s dospělými jinak, než přes podivné zamlklé děcko. A zase se nám nabízí stejná podívaná. Parta lidí (v tomto případě dětí, jejich dozoru a poté i švarného jinocha) je "zavřena" ve hnusném starém domě zjevně bez prohlídky statika a postupně začínají po jednom umírat vinou hrozného "prokletí" ze strany oné zmíněné "ženy v černém". Při sledování jsem se musela zmyslet nad tím, proč nepřijely i další očekávané výpravy dětí do toho strašidelného domu? Nabízí se už jen zkritizovat postavu švarného jinocha, bez jehož hrdinského činu by se film jistě neobešel. A také naprosto očividnou snahu o to navnadit diváka na další díl. Jistě nepochybuji, že podobné bytosti mohou existovat, ale jistě z toho není taková science fiction. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Největším průserem je to, že se film jmenuje Žena v černém 2! Kdyby jsme to nebrali jako pokračování překvapivě vynikající jedničky a škatulkovali to do složky samostatné bezdílné, tak zde máme velice slušnou duchařinu, ve které je i temná atmosféra a najde se zde i slušivý příběh. Dál bych to nerozebíral, snad jen ještě pochválit hlavní hrdinku Foxovou za dobrý herecký výkon. 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)
  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)

Reklama

Reklama