Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slevinovi se právě moc nevede. Jeho dům byl určený k demolici a on se vydává za svou přítelkyní, která má však již jiného. Aby se dostal z toho všeho, půjčí si byt svého přítele Nicka Fishera v New Yorku, zatím co on je mimo město. Avšak Nickova nepřítomnost přibude na seznam jeho problémů. New York je nebezpečné místo pro život, s podsvětím plným kriminálníků a gangsterů. Ale dva z nich jsou nejrespektovanější: Rabbi (Ben Kingsley) a Boss (Morgan Freeman). Kdysi partneři a nyní úhlavní nepřátelé. Jeden druhého obviňují z nedávných záhadných vražd bookmakerů. Mezitím se Slevin seznamuje se svou krásnou sousedkou Lindsey. Jejich flirt je však brzy přerušen, když se Bossovi lidé vrátí pro Nicka do jeho bytu. Nikdo neví jak Nick vypadá a Slevin gangstery nedokáže přesvědčit, že není ten koho hledají. Slevin se tak ocitne před Bossem a dostane onu příslovečnou nabídku, která se nedá odmítnout - Slevin zabije Rabbiho syna a jeho dluh bude splacen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (755)

genetique 

všechny recenze uživatele

Počas celého filmu pozeráme na niečo, čo je na konci totálne vyvrátené. Mám rád obrovské zvraty v deji a rozbitie divákovej ilúzie a musím povedať, že toto bolo z tých kvalitnejších! Opäť film, ktorý reprezentuje smotánka Hollywoodu a že zahanbiť sa nenechali. Ani po stránke scenára, či kamery, no prekvapil ma maznáčik Hartnett v inej pozícii, ako ho poznáme. No a čo sa týka Lucy Liu, niektoré scény sa mi tam absolútne nehodili, pretože spočiatku boli miestami komické a v takomto vcelku vážnom thrilleri si to mohli odpustiť. Ale inak pomsta bola sladká a aj milostná zápletka priniesla do filmu niečo nové. 80%. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně na hranici tří a čtyř hvězd. Tři čtvrtě filmu se hlavní hrdina chová tak stupidně, že je mi jasné, že v tom musí být "něco víc" a konec je tak hypervykonstruovaný, že to až hezký neni. Očividně se to chce tvářit jako Hitchcock skřížený s Tarantinem a docela se to tomu daří. Kouká se na to dobře i přes tu horu prvoplánového podbízení. 65% ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

"Kansaská léčka", toť téma, pro něž se vyplatí čekat dvacet let! . . . "Šťastné číslo Slevin" je hořká pohádka o sladké pomstě. Skvostně mystifikantní oddechový thriller - příběh vskutku s pointou - s (na lehčí žánr) skvěle promyšleným scénářem a vskutku famózními hereckými kreacemi, kdy žádná z hvězd (a že je tenhle malý film vskutku hvězdně obsazen) nepodlehne nějakým trendy thrillerovým manýrům a vytvoří tak velmi výživný koktejl, který s chutí dáte si hned několikrát... ;-) Vskutku... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

První půlka, plná rádoby cool dialogů, kdy se mají postavy slovně stírat, je čiré utrpení. Pak se začne účtovat a stírat krev ze země a McGuigan konečně nasadí té překombinované historce nějaké grády. Vysvětlující flashbacky baví, ale věrohodnost je v háji. Hartnett hraje (!), Willis kamenný jako tradičně a zbytek tak nějak přicmrndává tím, že má slavné jméno, filmové ceny počítá na metráky a snaží se působit strašně nad věcí. Rozpačitost je dojem, který to charakterizuje nejlíp, ale druhou šanci tomu už asi nikdy nedám. Slabší 3*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Josh Hartnett musí párkrát dostat do břicha (a do nosu), aby nám mohl převyprávět svůj místy křečovitý hon za pomstou, kde se ale spousta věcí nepříjemně zamotává a řada jiných je zase rádoby lišácky propletena (většinou je to ku neprospěchu). Klamavá hra s flashbacky a se záměnou identit ale rozhodně nepůsobí tak suverénně jako v drtivé většině snímků, kterým se snaží stylově přiblížit. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Když přijde Slevinova (Josh Hartnett) sousedka pro cukr a po rozhovoru odchází, tak má bílé ponožky. Když se ale vzápětí vrací zpět pro cukr, který zapomněla, tak má červené ponožky. (Terva)
  • Navzdory hvězdnému obsazení utržil film s rozpočtem 30 milionů amerických dolarů společnosti MGM po prvních třech dnech (7. – 9. 4. 2006) promítání jen 7 milion amerických dolarů, které mu stačily na pátou příčku amerického žebříku návštěvnosti. Celkové tržby v kinech USA byly 22,4 milionů amerických dolarů, přičemž na DVD vydělal o polovinu více. (imro)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Reklama

Reklama