Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

petisek 

všechny recenze uživatele

Už aj Ridley Scott má svoj krimi seriál a musím uznať že vydarený, aj napriek ošúchanej téme, či množstvu postáv. Hlavnou devízou Numb3rs je vydarené herecké obsadenie (Peter MacNicol v roli potrhlého matematika je geniálny), perfektná vizuálna stránka seriálu (čo už je dnes vďaka CSI štandart) a zamerianie sa na rodinu hlavného hrdinu seriálu, vďaka čomu ide príbeh viac do hĺbky a vytvára priestor pre humorné situácie. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna v žánru kriminálek. 1) Původně jsem se domníval, že červená knihovna je označení žánru. Wiki mě poučila, že vedle pokleslé literatury pro ženy existovala za první republiky i modrá knihovna (kovbojky a detektivky) pro muže. Seriál mě přesvědčil, že i vyšetřování FBI lze vést výše popsaným stylem._____ 2) Jakmile ovšem pomine prvotní okouzlení, popsané bulvární postupy se jasně projeví._____ 3) Důležití jsou samozřejmě i představitelé: 43letý Rob Morrow (agent Don Eppes) a 27letý David Krumholtz (Donův bratr, matematický génius Charlie), jenž vypadá v tomto seriálu fakt sexy. Věk uveden k datu vzniku první řady. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je bomba. Dalších pár dílů už se začne člověk trošku nudit. Po +- dvacátém dílu už je to pořád jedno a to samé. K tomu mi přijde, že kromě těch prvních několika dílů, které byly opravdu skvěle promyšlené, byl zbytek tak nějak splácaný a náhodný, že to s realitou mělo málo společného. 55% ()

Domo odpad!

všechny recenze uživatele

Další z amerických ptákovin, kterými naše komerční televize vyplňují aktuální program našich nenáročných konzumentů. Spousta "cool" video triků, bez kterých se dnes moderní kriminálka neobejde a které každý díl natáhnou natolik, aby se do něj vlezla reklama. Ultrageniální dedukce, které by mohl závidět i Doylův Holmes, vyvedené z nesmyslných čmáranic na skleněnou tabuli. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka se tolik liší od těch ostatních hlavně v tom, že se prostě musím kouknout na další díl! Mnohem lepší než nějaký Las Vegas, New York nebo Miami. Charlie je drsňák, a jeho schopnosti jsou fakt dotažené do posledního detailu. V každém díle nám dokazuje, že "skrze matematiku můžeme objasnit největší záhady světa." Co se týče jeho bráchy Dona, také nemám výtek. Prostě velice dobrý seriál, který produkují takové kapacity jako jsou Tony Scott a Ridley Scott. Jen tohle je záruka kvality. EDIT: Snižuju své hodnocení o jeden stupeň dolů ze dvou důvodů: 1) Po druhé sérii jsem se prakticky přestal dívat a můj zájem o seriál téměř opadl. 2) A posléze jsem objevil nejdokonalejší kriminálku všech dob a od té doby jsem na tyto seriály více kritický. Nicméně, stále se raději podívám na tohle, než na kteroukoliv CSI! ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)
  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)
  • 9 hodin a 15 minut byste strávili na gauči, pokud byste chtěli vidět všech třináct epizod první série na jeden zátah. (Pumiiix)

Reklama

Reklama