Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 4 - Nicollette Sheridan, Felicity Huffman, Andrea Bowen
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Z natáčení 4 - Nicollette Sheridan, Felicity Huffman, Andrea Bowen

Recenze (573)

choze 

všechny recenze uživatele

I když se seriál drží stokrát omletých seriálových témat (nevěra, rozvod, nemoc aj.), podává je narozdíl od současných českých seriálů ve svižném, vtipném a drsném balení obohaceném o (v každé řadě novou) napínavou kriminální zápletku, s výborně napsanými postavami a perfektním castingem. Nejbližší je mi pár Lynette a Tom, ti jsou naprosto boží, ona chytrá a silná ženská, on věčné dítě, naopak bez Susan a jejích často žabomyších a nudných eskapád bych se obešel. A fakt miluju ten voiceover, kolikrát mě u něj přeběhne mráz po zádech. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Žal bohu kouzlo série s přibývajícími sezónami vyvanulo, jmenovitě od čtvrté. Nicméně zasáhlo to velkou část populace, docela mě mile překvapilo, jak je to koukatelné, má to zábavné charaktery, slušné twisty a zápletky první tři sezóny aspirují na čtyři až pět hvězd, jenž pak dle mého nastává úpadek. Což je škoda. Protože obsazení je super. Zejména Eva Longoria jako Gaby, Teri Hatcher mě baví a je tu i můj oblíbenec Nathan Fillion. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná čekáte kritiku na to jak je to nudné, nezáživné a bůhví co ještě. Berte to tak, že je to pouze můj osobitý názor na seriál jako takový a taky takový navždy zůstane. Zajímavé to sice je, příběh plný tajuplných spojitostí a sem tam se objeví scéna, která stojí za tu chvíli bez dýchání ale...Nic proti humoru, se kterým se snaží autoři probýt, prostě a jednoduše mi nesedl a ani nesedne a jsem svým způsobem rád. Ani pěkné herečky nezmění pro mě fakt, že Američani se chtěli ukázat a tak natočili seriál který se zdá být zábavný a dramatický a vlastně pro ně typický. Bohůžel pro ně ne pro mě :) (6/10) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Začátkem devadesátých let se živoucí paradox (homoseuxální republikán) Marc Cherry angažoval jako vrchní scénárista a producent milovaného "ženského" sitcomu The Golden Girls, ve kterém spolu čtyři postarší dámy žijí, řeší svoje vztahy a jsou si vzájemně rodinou. Už tam Cherry dokázal, že rozumí nejenom ženám, ale taky divákům, a umí jim dát to, co chtějí. S novým seriálovým boomem napsal vlastní seriál podle šablony "pro každého něco", a záhadně a zázračně se (pro změnu) čtveřicí dam (potažmo pěticí, ale mou oblíbenou záškodnici Edie těžko počítat), co si jsou vzájemně rodinou, vytvořil hybrid tajemna, komedie vizuální i slovní, vraždění, přírodních katastrof, nehod naprosto vážných i dokonale směšných, lží, psychopatů a romantiky, který z největší části funguje takřka dokonale, jako dobře promazaný stroj. Během těch osmi let se samozřejmě sem tam zadrhne, ale málokdy se stane, že by nebavil, že by osudy postav nezajímaly. Převážně je tomu tak proto, že pod onou barvitou fasádou šíleností je jádro z reálných situací a problémů, které má co říci komukoli (manželské problémy, krize středního věku, skloubení práce a osobního života, problémy s dětmi...). Částečně je to i proto, že přesné obsazení má talentu a vzájemné chemie na rozdávání. Tu zbylou potřebnou "magickou" špetku pak dodává Cherry tím, že se v příběhu dělí o svoje vlastní bolestivé zkušenosti (konflikt mezi Bree a Andrewem kvůli jeho sexuální orientaci není nepodobný tomu, který sám Cherry prožíval se svojí matkou). Zoufalé manželky jsou seriál, který může leckoho odradit už názvem, případně snad i vizuálem, ale byla by to škoda. Tak milý a zároveň zvrácený seriál, který člověku s ironickým pošklebkem nabízí hřejivá životní moudra po kýblech, se jen tak nevidí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Twin Peaks na zlomyseľný spôsob, šmrcnutý trochu Americkou krásou aj Čarodejnicami z Eastwicku... Čierny humor kraľuje a každá epizóda ma zatiaľ baví od prvej minúty po poslednú. Ale zaujímalo by ma, z čoho žije rozvedená matka v domácnosti... to je ako s tým Sexom v meste (ktorý teda nemám v malíčku) - fiflena píšuca jeden stĺpček do novín si robí zbierku topánok Manola Blahnika. No Desperate Housewives drobné prešľapy odpustím, pretože si získali moje srdce - ukážu aj realitu na pozadí "stepfordského" sna. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Fanúšičke seriálu sa tak páčili šaty, ktoré mala Gabrielle (Eva Longoria) v prvej časti seriálu, že napísala producentom, či by jej neprezradili meno ich dizajnéra, aby jej mohol navrhnúť jej šaty na maturitný ples. Producenti jej namiesto toho poslali tie šaty, ktoré si nakoniec obliekla na ples. (ladko)
  • Natáčanie jednej epizódy trvalo osem dní. (ladko)
  • Původně se měl seriál v překladu do češtiny jmenovat Tajemství na Wisteria Lane nebo Tajné životy manželek. (Elbarto08)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama