Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

sona123 

všechny recenze uživatele

Nostalgie někdy není dobrý přítel. Ač nejsem fanatický příznivec LOTR, přesto jsem si chtěla zavzpomínat, pobavit se, odpočinout....dostalo se mi tragického odpadu, který tedy podle mého poctu dílu nevzdává. Nízkorozpočtovost až uráží, většina děje je odvyprávěna s pozadím na sníh, les a tak. Pak jsou tu asi dvě bitvy se skřety, kteří mají halloweenské masky. Ty kecy mezi, to není ani vata. Herecké výkony, o tom je až neslušné mluvit. Vždyž ta Graelin ani neměla pořádnou paruku! Zato tu bylo hodně tanečků ochotnického sboru, ale podívat se na vesnickou veselici by bylo asi mnohem přínosnější, než to, co nám zde vnucují. No, ale šlo se tomu zasmát, takže budiž. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Poloamatérský snímek o původu Aragorna nemůže konkurovat Jacksonově trilogii vůbec v ničem. To je bez diskuse. Ale i tak tu máme slušnou kameru, solidní střih, hodně vydařou hudbu, výborný námět, zdařilé masky i celkem povedeného trolla. Born of Hope hodně rychle osvětluje některé věci, námět je rozhodně zajímavý a určitě by si zasloužil velký rozpočet a celovečerní zpracování. Neurážející podíváná má k vydařenému bijáku daleko, přesto se musí ocenit snaha tvůrců a pro mě dobré ucházející osvětlení zrodu naděje. Slabší 3* ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Příběh o Gilraen a Arathornovi, synu Aradora, v dobách, kdy temnota v Dol Gulduru rostla a skřeti se rozlézali jako mor na sever, aby pobili všechny Dúnadany, kterých bylo stále méně a méně. Na rozkaz Saurona, který se bál Isildurova dědice. Nadějí všech lidí se tak stalo dítě Gilraen a Arathorna, Aragorn. Další skládanka Tolkienova díla, natočená stejně dobře jako Lov na Gluma. V bitkách je sice znát malá četnost bojovníků na obou stranách, ale nebuďme rýpalové. Setřeme slzu a nechme znovu zaznít Arathornova slova (jeho schopnost projevu Aragorn očividně podědil): "Muži Západu, Stín se rozšiřuje a jeho krutá pěst se po nás vždy natahovala. Ale my... My nesmíme ztratit naději. Přijde doba, kdy Dúnadané znovu získají svou sílu a vyženou zlo z těchto zemí jednou pro vždy. Ale do té doby je naší povinností bránit náš lid za každou cenu. Takže... Povstaňte, Dúnadané! Pamatujte, kdo jste! Ať před námi naši nepřátelé znovu prchají! A ať se žádný skřet nedostane ven z toho lesa živý!" ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kvalitou na úrovni The Hunt for Gollum a lacného TV filmu čo je na amatérsky film celkom slušne. Kostýmy ujdu, herci, hudba, skromná vypráva a príbeh o tom ako sa Aragorn dostal do Rivendell tiež nieje zlý. Určite vhodný doplnok pre neznalých, čo nepoznajú predlohu, ale aj pre tých čo ju poznajú. 60% - 3* ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film nelze srovnávat s trilogií Pána Prstenů, bohužel ubránit se srovnání na druhou stranu nejde. Na amatérský film je to výborné po všech stránkách a zaslouží si maximální hodnocení. Nicméně pořád jde jen o amatérský film, který nesahá trilogii ani po kotníky. Není to špatně, naopak je to vzhledem k rozpočtu logické. Udělit maximální hodnocení by ale bylo nespravedlivé. Tři hvězdy budou akorát. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 25 000 liber. (ricky4)
  • Velká část herců jsou amatéři. Avšak v obsazení nalezneme i "profesionály". Například Matt Kennard hrál několik let v nejdéle vysílaném seriálu na světě Coronation Street (od r. 1960), Ian Marchall se objevil mimo jiné v příbězích Rosamunde Pilcher a Kate Madison spolupracovala coby dablérka na filmech Guliverovy cesty (2010) a Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 (2010). (gogos)
  • Film se natáčel mj. v národním parku Snowdonia ve Velké Británii. (ricky4)

Reklama

Reklama