Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po většinu času zoufale nevtipná a iritující záležitost,která francouzskému originálu nesahá ani po kotníky.Carella mám poměrně rád,ale tady byl naprosto nesnesitelný.Natěstí to trošičku zachránil mind controler Galifianakis a slepý šermíř Chrise O´Dowda.Od filmu s takto slušným obsazením a režisérem,který má s komediemi (navíc dobrými komediemi) zkušenosti,by člověk čekal víc.Zklamání...30% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmmm, nič moc. Steve Carell už bol veru obsadený do rôznych podivných rolí, ale táto zrejme prekonala úplne všetky. Rola takéhoto dementa mi k nemu vôbec nepasuje, aj keď to nezahral až tak zle. Do veľkej miery mi to svojim štýlom pripomínalo film Due Date, avšak ten bol minimálne o kategóriu lepší. V oboch prípadoch vypĺňala väčšinu príbehu dvojica mužov - jeden cieľavedomý a trpezlivý, druhý úplne mimo reality. Komédia toto bola dosť chabá, aj keď mala aj svoje svetlé chvíle, ale tých bolo pomerne málo. ()

Reklama

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, posledních 30 minut jsem nemohl zastavit smích, ale jinak zbytek je bohužel tragická nuda. Idiot v podání Steve Carella je famozní, dokáže svojí debilitou nasrat do té míry, že přemejšlíte o vypnutí, Zach Galifianakis podává svůj standardní výkon, Paul Rudd je démon a Stephanie Szostak je krásná jak obrázek, ale ani to nestačí na víc než tři hvězdy. Škoda, docela zklamání, čekal jsem, že to bude podobná nakládačka jako třeba I love you, Man nebo Forgetting Sarah Marshall, kde si Paul solidně zařádil, ale bohužel....... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totálně zprasený remake francouzské klasiky s tunou špatných a trapných vtipů a Stevem Carellem ve své nejhorší roli vůbec. Uznávám, že závěrečná večeře byla místy docela vtipná a pár dobrých okamžiků se u ní objevilo. Předešlých 90 minut naprostého utrpení, u kterých jsem měl mnohdy nutkání film vypnout, ale jedna dobrá scéna a dobře hrající Paul Rudd nezachrání. A Chris O´Dowd by měl radši zůstat u ajťáků v Británii, než brát podobně trapný a zoufalý role. Akorát si zkazí kariéru a pošpiní si s nima i svojí kultovní postavu. 30% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ano, několik vtipných momentů se opravdu najde, ale většinou jsem si říkal "Co to sakra?". Remake pro mě nudného originálu se prostě nepodařil. Můžu z toho vinit hloupý scénář, ale i Steva Carella, protože není třeba se tvářit jako blbeček a mluvit jako blbeček abych dokázal pobavit. Zach Galifianakis taky nezafungoval. Největší průser je ale samotné vyvrcholení filmu v podobě večeře. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)
  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno