Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli pátrání po tajemstvích knihy, kterou napsal jeho otec, se renomovaný psychiatr vzdává své akademické kariéry. Nechá se zaměstnat v ústavu, kde otec pracoval, a kde zřejmě čerpal námět pro sepsání této slavné dětské knihy. Doufá, že tam odhalí všechna její tajemství a i roli, kterou v ní představuje on sám. Dobrodružný výlet do minulosti začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Sikovny pribeh, ako zladit meta pribeh, pribeh v pribehu do pribehu ako takeho, t.j. vymysly a skutocnost vlastne jedno su. Problem je vsak v spracovani, aj ked je to maly film, ma mnohe neduhy sucasnej americkej kinematografie, na drobne detaily sa proste kasle, a tak necudo, ze neverim, ze hlavy hrdina je skutocne psychyater a ze skutocne ma psychicke problemy, neverim, je to prilis klisovite a gycove. skoda. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Vystihující komentář: predators, T2, HOODY. Opravdu kouzelná hudba i celá atmosféra. Milé televizní překvapení, které mě svou nenápadností zaskočilo a ráda jsem film dokoukala. Mělo to opravdu své "čaro". Jen mě udivuje popůlnoční vysílací čas. Škoda, protože snímek má co nabídnout. A tak, když Nick Nolte obejme svého syna a krajina potemní, tušíte, co přijde a vy doufáte, že závěr bude opravdu z říše fantazie. A to se mi líbilo, racionální myšlení šlo na chvilku stranou a zůstala jen víra v pohádky a pěkné konce. V černobílý svět, kdy jde snadno rozeznat dobro od zla. Ve svět, kdy tatínky nezabíjí zakéřné choroby, ale hrdinské činy. 75% (Scénář i režie by chtěli ještě vypilovat.) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Já vím jen to, že příběhy si častokrát hledají vypravěče ... a ne naopak." ----- TENHLE příběh živí víra a fantazie, vzpomínky ... a bláznovství. Nemá nijak zvlášť pevné základy, ve své podstatě je velice lehce zpochybnitelný - a tak je na vás, jak se k němu postavíte. Je poměrně těžké zachovat si neutralitu ... ve vztahu k němu. Buďto ho bez milosti rozcupujete na kousíčky - nebo přijmete jeho zasněný a tím pádem trochu nepraktický náhled na svět ... i jeho lehce posmutnělou poetiku. Víte, je dost dobře možné, že v našem poněkud hektickém, předimenzovaném, problémy zahlceném světě mohou být OPRAVDU šťastné jenom děti ... a blázni. Pokud jim to umožníte. P.S.: Zach Riley se rozhodně nechoval jako profesionál ... z čehož vyplývá, že klidně můžete mít to nejlepší vzdělání a všechny možné tituly - pokud se vás něco osobně dotýká, jsou vám k ničemu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru mimořádné dílko, které se vymyká všem fyzikálním i jiným zákonům a lze ho přirovnat jen k filmům Král rybář a Hook. A stejně jako Robin Williams mohl vzlétnout v Hookovi jen díky tomu, že zapomněl, že je dospělý, tak i zde je třeba zapomenout na všechno a CHTÍT tomu věřit. Jen tak se divákovi povede dostat do království Neverwas, kde je bláznem a králem jeden a tentýž člověk. Fantazie však není jedinou dějovou linkou, smíření se se smrtí otce i se sebou samým jest rozměrem dalším. Film měl možná i vyšší ambice na úrovni Přeletu nad kukaččím hnízdem, ale nakonec zůstalo přece jen u té pohádky a to je dobře. 90% ()

kohut 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne prekvapenie. Film o psychiatrovi, ktory prostrednictvom svojho pacienta odhaluje pravdu o svojom otcovi - autorovi veleslavnej detskej knihy o vyprave chlapca Zacha do kuzelnej krajiny Neverwas. Pacient ( Ian McKellen ) totiz tvrdi, ze je kralom tejto krajiny a ze Neverwas skutocne existuje. Film sa pohybuje niekde na polceste medzi Kralom Rybarom a Hladanim Krajiny-Nekrajiny. Ma podmanivu atmosferu, kedy chcete uverit, ze Neverwas naozaj existuje, no v zapati vas to hodi spat na zem a takto dokola az kym nenastane rozuzlenie. Do toho nadherna hudba Philipa Glassa. Dal by som aj styri hviezdicky, ale nieco tomu chybalo, takze len 3.5 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu má mladý Zachary (Ryan Drescher) hnědé oči, dospělý Zachary (Aaron Eckhart) je má modré (..Lucas..)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru. (..Lucas..)

Reklama

Reklama