Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

Smok 

všechny recenze uživatele

Boyard mal nezameniteľnú dobrodružnú atmosféru, ktorú som už nikdy nepostrehol v iných súťažiach podobného typu. Záverečné odnášanie zlatých mincí spred pazúrov tigrov, ako aj rôzne fyzicky, psychicky, ale aj vedomostne náročné úlohy proste nemali chybu. Boyard som žral, už keď som ho objavil na nejakej satelitnej televízii a keď prišla slovenská mutácia, ťažko by ste hľadali šťastnejšieho týpka :) ()

kkarx

všechny recenze uživatele

V 90. letech to byla pecka, všichni to znali a sledovali. Největší kouzlo tkvělo v jisté pohádkovosti osazenstva pevnosti, kterou tvořili trpaslíci, zle vyhlížející strážci, různá zvířata a v neposlední řadě prastarý mudrc ve věži. Ten dával otázku k rozřešení. Ta byla nejednou úzce spjata s cizím jazykem a proto byla pro Čecha těžko pochopitelná nebo neřešitelná. ()

Reklama

Junglista 

všechny recenze uživatele

Klasika (určitě nejen mýho) dětství. Dneska sem náhodou zmerčil jeden díl na Coolu a celej nadšenej sem očekával starší díly s Patricem Lafontem a Sophií Davant... dočkal sem se vola hrajícího na rádobyvtipnýho protivu a platinový blondýny s výstřihem až po pupík. Njn, už to neni co bejvalo, ale to z hodnocení vynechám a nechám si v paměti starší díly s myšlenkou dne otce Fourata. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

U téhle soutěže jsem strávil mnoho hezkých chvil. Je tam kus té nostalgie, ale když od ní odhlédnete a podíváte se na soutěž objektivním okem, tak musíte říct, že se jedná o blábol. Neustálé plnění jedněch a týchž úkolů, senilní, špatně namaskovaný dědek a jeho moudra, dva trpaslíci... Ale má to spád a je to zábavné, takže tři hvězdy. (358.) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zpočátku výborná soutěž, která postupem času zdegenerovala v charitativní sbírku známých osobností. Výborný koncept, parádní a napínavé disciplíny, úžasná lokace. Jen slovní hádanky "otce Fura" a následné luštění správného slova byly opravdu nerozlousknutelným překladovým oříškem. Houpat se po létech na vlnách před touto pevností u La Rochelle byl neskutečně nostalgický zážitek. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Marie Talon (působící půl série v roce 1990) a Cendrine Dominguez (působící mezi lety 1993–2002) jsou jediné moderátorky pořadu, které nevyužily možnost stát se v pevnosti Boyard soutěžícími kandidátkami. (CANNIBAL)
  • V roce 2010 došlo v celé soutěži k radikálním změnám. Krom toho, že se tvořilo více soutěžních družstev, které bojují mezi sebou, poprvé také v nejrůznějších celách soutěžící bojovali o klíč, kde do té doby mohli bojovat jen o indicii a naopak. (CANNIBAL)
  • Ve všech cizojazyčných mutací soutěže hudbu vždy zajišťuje francouzský skladatel Paul Koulak. Avšak s jedinou výjimkou německé verze, kde je nahrazen německým skladatelem Franzem Hermannem. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno