Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kurňa českou i slovenskou napodobeninu mám už ohodnocenou i okomentovanou a tuto francouzskou – u níž jsem strávil dost času v mládí ještě ne. Tak to bylo samozřejmě potřeba napravit, protože u tohoto soutěžního pořadu jsem se vždy skvěle bavil - otec Fura byl skvělý (ne jak náš Rosák), Pačes s Paklíčem jakbysmet, soutěže řádně těžké a soutěžící se opravdu zapotili při získávání indicií a klíčů k pokladnici. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

U téhle soutěže jsem strávil mnoho hezkých chvil. Je tam kus té nostalgie, ale když od ní odhlédnete a podíváte se na soutěž objektivním okem, tak musíte říct, že se jedná o blábol. Neustálé plnění jedněch a týchž úkolů, senilní, špatně namaskovaný dědek a jeho moudra, dva trpaslíci... Ale má to spád a je to zábavné, takže tři hvězdy. (358.) ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Postavy otce Fura a Paklice jsou jedinym skutecnym "zabavnym" prvkem teto televizni show. Kdyz to ovsem srovnam s "modernou" typu Trosecnik - je Pevnost Boyard vlastne docela prijemny oddech v nedeli po O ... . Je vam tak 15 ... Klaus se Zemanem se hadaji na druhem programu a Paces (nikoli Vaclav- na to pozor!) si to straduje se slicnou Adrianou (Sklenaříkovou - Karembeu) po uzkych chodbach romanticke pevnosti. Takze vlastne pet hvezd. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, že tohle může někdo hodnotit záporně 1-2*. Tato soutěž patří mezi perly, co se kdy vysílaly! Jako malý jsem na tom vyrůstal a od té doby stále hledám, kde bych našel nové díly, které stále ještě ve Francii běží. Škoda, že žádná česká televize si soutěž nevezme pod svá křídla. Byli jsme u ní nalepení pokaždé, když ji dávali. Úkoly se s léty mění, ale fantastická hudba a skvělé celkové provedení zůstává. Jen škoda, že otec Fura už není ten stařík s parukou, ale nahradil ho někdo jiný. :-( ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých postkomunistických zahraničných programov, ktoré nakúpila naša verejnoprávna televízia. Priznajme si, že sme to všetci pozerali, každému sa to páčilo a všetci sme si predstavovali, že sme na mieste súťažiacich a to jediné, čo by sme odmietli, by bolo stretnutie s exotickým pavúkom. Teda aspoň ja by som bol na tom mieste podobne. Originálny nápad a svižné, dobrodružné spracovanie v krásnom prostredí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • V roku 1961 bola pevnosť predaná regionálnej námornej rade Charente. V roku 1962 bola predaná v aukcii súkromnej osobe belgickému zubárovi, ktorý sa o ňu vôbec nestaral a preto chátrala. V roku 1989 ju predal producentovi zábavných televíznych relácií menom Jacques Antoine, ktorý ju obratom predal za symbolický jeden frank departementu Charente-Maritime, ktorý financoval rekonštrukciu pevnosti výmenou za umožnenie exkluzívneho natáčania televíznych relácií. (Raccoon.city)
  • V rokoch 1998 a 1999 aj Slovenská televízia Markíza priniesla dve vlastné série Pevnosti Boyard, pričom išlo o jeden z prvých licencovaných formátov na slovenských obrazovkách a v tom čase aj jeden z najväčších a najnáročnejších televíznych projektov vôbec. Markíza bola vôbec prvá televízna spoločnosť z východnej a strednej Európy, ktorá vyrábala vlastnú verziu šou so svojimi súťažiacimi. Moderátormi šou boli Stano Pavlík s Andy Timkovou, úlohy otca Fourasa sa zhostil herci Ľubo Gregor (1998), neskôr Marián Zednikovič (1999). Televízia Markíza sa k projektu vrátila v roku 2017. Moderátormi šou boli Martin Nikodým a Diana Hágerová, úlohy otca Fourasa si zahral Michal Ďuriš. (Raccoon.city)
  • Původní název francouzské soutěže byl Les Clés de Fort Boyard, který byl však zkrácen na stávající Fort Boyard již po prvním roce vysílání. Český distribuční název byl odvozen právě od původního názvu. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama