Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

Junglista 

všechny recenze uživatele

Klasika (určitě nejen mýho) dětství. Dneska sem náhodou zmerčil jeden díl na Coolu a celej nadšenej sem očekával starší díly s Patricem Lafontem a Sophií Davant... dočkal sem se vola hrajícího na rádobyvtipnýho protivu a platinový blondýny s výstřihem až po pupík. Njn, už to neni co bejvalo, ale to z hodnocení vynechám a nechám si v paměti starší díly s myšlenkou dne otce Fourata. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající televizní soutěž. Francouzská verze je samozřejmě o něco lepší než ta anglická, která se mi ale líbí taky. Spoustu parádních disciplín, které ve mě evokují touhu si to třeba někdy zkusit taky. Zábava i napětí, vynikající hudba, skvělé postavy (otec Fura, Pačes, Paklíč) a dobří moderátoři. Prostě vynikající adrenalinová záležitost, která mě neskutečně baví. Prostě téměř geniální záležitost, na kterou Faktory strachu a podobné záležitosti vůbec nemají. 85%. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Společně s Xapatanem a Hrama bez Hranic jeden z nejoblíbenějších pořadů mého dětství. Otec Fura, liliputi a pokladnice plná tygrů, to bylo moje sobotní odpoledne. Zpětně však "jen" zajímavá soutěž. Přesto se vsadím, že kdyby po Boyardů nějaká TV sáhla, koukám zase. A na závěr, myšlenka dne. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jedna z nemnoha skvělých televizních soutěží, která se vzhledem ke svému úspěchu dočkala mnoha zbytečných pokusů o zkopírování, či vytváření národních mutací. Těm jsem se raději obloukem vyhnul. Co na ní bylo tak skvělé? Unikátní prostředí pevnosti Boyard uprostřed moře. Výtečný koncept soutěže boje o klíče, indicie a poklad. Napínavé jednotlivé soutěže. Zapamatovatelné postavy v podobě průvodců hrou – Pačes, Paklíč, otec Fura. Zkrátka to byla zdařile namixovaná zábava, u které jsem vždy v napětí a rád trávil nějaký ten čas. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jo. Tohle byla soutěž mého mládí společně s Po stopách Xapatanu. Od epické hudby na začátku, přes příjezd, úkoly, napětí, jestli začnou padat peníze, až po otce Fourata a Tyriona - pardon, Paklíče. Soutěž, kde soutěžícím člověk opravdu fandil, držel jim palce a okusoval si nehty, protože tady byl potřeba vedle fyzické zdatnosti i mozek. A taky mi bylo náct... :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • So stavbou pevnosti začali v roku 1801 za vlády Napoleona, ako obranná pevnosť ale nemala zmysel, lebo v tom čase delá nemali veľký dostrel a vzdialenosť medzi ostrovmi Aix a Oléron bola príliš veľká, aby blokovali prejazd. Nasledujúce ťažkosti pri stavaní základov (kamenné bloky museli byť inštalované na piesočnaté morské dno pri odlive, kde by mohli ešte klesnúť ku dnu vlastnou hmotnosťou) spôsobili prerušenie stavby v roku 1809. Výstavba pokračovala v roku 1837, za vlády Ľudovíta Filipa I., po obnovení napätia v Spojenom kráľovstve. Opevnenie bolo dokončené v roku 1857, s dostatočným počtom miest pre 250 vojakov. V čase dokončenia stavby pevnosti sa však dostrel diel výrazne zväčšil, takže pevnosť sa stavala zbytočne. V roku 1913 bola pevnosť opustená, následne neudržiavaná pevnosť pomaly chátrala a rozpadala sa do mora. (Raccoon.city)
  • V roce 1967 byla v pevnosti Boyard natočena scéna francouzského filmu Dobrodruzi (1967). (VerenaLord)
  • Od roku 2016 jsou v sále rady poprvé součástí skupinky maskovaných mistrů temnot také ženy. Jen připomeňme, že tajemní mistři temnoty, jinak také známý jako velmistři Boyardu se zahalení v tygří masce poprvé objevili už v roce 1995. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama