Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

danco123 

všechny recenze uživatele

Adrenalín, kus odvahy a kondícia, to všetko potrebujete k prekonaniu pevnosti Boyard. Túto reláciu som sledoval ako malý drobec a už vtedy ma neskutočne bavila. Neskôr reláciu stiahli z vysielania a ja som na ňu akosi pozabudol. Len prednedávnom som si na ňu spomenul a hľadal som, ako sa táto súťažná relácia vlastne volala. Našiel som ju a zistil som, že ju vysielajú na Prime a zato som neskutočne rád, pretože pri pozeraní tejto relácie sa mi oživili spomienky na detstvo. Je mi ľúto, že už nedávajú a nenakrúcajú takéto skvelé súťaže, ale radšej sa venujú takým hlúpostiam ako Bučkovci, Farma, atď., čo nemá takmer žiadnu úroveň. Smola, nezostáva mi nič iné ako pozerať len staršie reprízy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pevnost Boyard. Jako stavba unikátní kousek (byť už v době dokončení zbytečný), jako soutěž legendární - samozřejmě ne pro generaci zvyklou na Fear Factor, ideově z Boyardu čerpající, ale jdoucí "o skok dál", aby to vůbec někoho zaujalo. Po řadě let jsem v televizi zaslechl tu nezapomenutelnou znělku, a úplně mi přeběhl mráz po zádech - výzva, odhodlání a určitá osudovost a nevyhnutelnost, pořád to v sobě má. Jinak co k tomu říct? Podle mě je to týmová soutěž s jedním z nejchytřeji a nejvšestranněji vymyšlených herních modelů - fyzická zdatnost, obratnost, adrenalin, překonávání strachu, a - dnes při už vzpomínaném Fear Factoru, ale i Wipeoutu, Ninja Faktoru atpd. už atribut zcela nemyslitelný - mozek:) To napětí, když stroj v pokladnici chroustal heslo, ale i když u jednotlivých úkolů modrá tekutina mizela nikoliv v dámských hygienických potřebách, ale spodní části hodin, olalá, to byla prostě bomba. O tom, jaká legenda i zásluhou charismáče Patrice Laffonta a mikádové královny Sophie Davant Boyard je, svědčí i to, že se téměř každý rok dělá zvláštní vydání obvykle pro nějakou - a zdaleka ne jenom francouzskou - charitu. Nemůžu prostě jinak, 80%. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající televizní soutěž. Francouzská verze je samozřejmě o něco lepší než ta anglická, která se mi ale líbí taky. Spoustu parádních disciplín, které ve mě evokují touhu si to třeba někdy zkusit taky. Zábava i napětí, vynikající hudba, skvělé postavy (otec Fura, Pačes, Paklíč) a dobří moderátoři. Prostě vynikající adrenalinová záležitost, která mě neskutečně baví. Prostě téměř geniální záležitost, na kterou Faktory strachu a podobné záležitosti vůbec nemají. 85%. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Výborná akční a dobrodružná, dnes by se patrně říkalo "reality" soutěž. Družstvo se prbíjí nástrahami pevnosti silou i chytrostí a k vysněnému dešti zlaťáků jim pomáhají indicie za úspěšné úkoly. Zatím ničím nedostiženo. Trochu se mi po Paklíčovi a Otci Furatovi stýská... (PS: Údajně má práva nyní v držení TV Nova, ale to by se nováci museli přestat dívat na ty h-v-a, jinak se nějakých těch dílů asi nedočkáme.) [1O/1O] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nebohá pevnosti bledá, co tys to, chuderko malá, musela všechno zhlédnout od doby, co se do tě zamilovali filmaři? Nejdříve sis zahrála v krásném filmu a pak to s tebou šlo rapidně dolů. Kobky v tobě opravili, nádoby s ohavným obsahem do nich narvali a ječícími ženštinami tě počastovali. A ještě tomu říkali soutěž. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Marie Talon (působící půl série v roce 1990) a Cendrine Dominguez (působící mezi lety 1993–2002) jsou jediné moderátorky pořadu, které nevyužily možnost stát se v pevnosti Boyard soutěžícími kandidátkami. (CANNIBAL)
  • Pevnost Boyard sama o sobě obsahuje spoustu prostor, kam divák nemá možnost nahlédnout. Příkladem jsou technická zázemí nepostradatelná pro produkční účely - "control room", odkud se ovládá veškerá elektřina v pevnosti, zvuková a obrazová režie, prostory pro ubytování a práci štábu, který produkci ještě před příjezdem soutěžního týmu zajišťuje, horní ochoz s kolejemi pro kamerový jeřáb atd. Krom štábu jsou přítomni i specialisté - pyrotechnik, potápěči, chovatelé zvěře, lezařský mistr a další osoby, které se podílejí na bezpečnosti. (FIBO)
  • Soutěž se do roku 2013 dočkala mimo Francie celkem 29 verzí. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama