Reklama

Reklama

Zprávy TV Onion

  • USA The Onion Movie (více)
USA, 2008, 86 min

VOD (1)

Série scének, které jsou ostré, necenzurované a někdy i komické, stejně jako Onion, bývalé undergroundové univerzitní noviny, které se postupem času staly zdrojem amerických vybraných zpráv, se zaměřuje na pokrytectví dnešního světa.  Nejpopulárnéjší americké satirické noviny se v tomto filmu stávají televizním programem. Moderátor TV Onion Norm Archer (Len Cariou) je požádán, aby se podřídil novému konceptu majitelů stanice. A protože je to člověk zásadový a navíc profesionální novinář, rozhodne se nepodřídit, naopak! Zuří tak, že to v televizním světě, snad ještě nezažili. TV Onion není nic svaté a tak rozpoutá satirickou bouři a vezme si na paškál popové hvězdy, vězně i mírové rozhovory. [Zdroj: HBO] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (186)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl film shrnout jednou větou, tak mě napadá jedině "Celovečerní verze pořadu Tele Tele v americkém pojetí". The Onion Movie nemá prakticky žádný děj, snímek je složen pouze z mnoha scének ve vysílání fiktivní televize Onion. Najdeme tu tedy zprávy, hudbu, filmové upoutávky, reklamy, atd. Tak jako v případě Tele Tele se zde nedá mluvit o inteligentním humoru, ale k čertu s tím, je to zatraceně zábavný film. Kvalita scének se různí, některé jsou extrémně trapné, ale jiné jsou zase neuvěřitelná prdel (vzhledem k tomuto snímku jsem musel napsat tohle slovo). Poněvadž je to i satira, tak si tvůrci vzali na paškál snad všechna pro Ameriku aktuální témata - černochy a rasismus, cizí národy, homosexuály, obezitu, handicapované, americký systém nebo třeba filmový průmysl. Ty nejlepší scénky? Cockpuncher Stevena Seagala, přepadení banky, výcvikový film pro islámské teroristy, počítače Gila Batese, adopce afrických dětí a bílý černoch :-) Zase jeden z filmů, u kterého se tak trochu stydím, že jsem se bavil. Mimochodem, ve scénce s hrou na znásilnění se objeví Daniel Dae Kim, kterého můžete znát jako Jina ze seriálu LOST. "Příběh Brendana Larouxe: Jako malý chlapec chtěl být tanečníkem, ale ve dvanácti letech přišel o nohy. To by byla překážka pro každého mladíka, ale ne pro Brendana, který se chtěl stát chirurgem, dokud ve čtrnácti nepřišel o obě zápěstí." ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Škoda, že místy tak hrozně moc tlačí na pilu, takže z toho lezou slabší okamžiky Tele Tele. Kdyby si tvůrci dali víc záležet na udržení kvality, kterou vykazují ty lepší momenty, soustředěné hlavně v první třetině filmu, mělo by to větší sílu než Seagalovská rána do koulí (kterých je ve filmu docela dost:)). Jsem zvědav, co by Zprávy TV Onion řekly o Miley Cyrus, když Britney Spears to od nich schytala tak brutálně, nejen "from behind";) Sice je potřeba ocenit, že tomu tvůrci chtěli dát cosi jako příběhovou linii, ale co naplat, když jednotlivé skeče nebo epizody Onioňáckých pořadů, kterých je plný internet, jsou obvykle o několik tříd lepší. Takhle dám 70%. Takových těch sedmdesát, které znamenají, že mi nevadí reprízy. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Maximálne, ale fakt maximálne ujeté! Skôr ako o film sa jedná o zmesku skečov, pričom niektoré sú nehorázne geniálne, niektoré povedzme že sa dajú a ten zvyšok je sračka. Nad všetkým samozrejme tróni sám veľký (doslova!!!) Steven Seagal, ktorému je jedno či hrá v komédii, akčnom filme alebo nebodaj Hamletovi- ten istý výraz...skrátka Cockpuncher!!! :) Vadí mi len jedna vec...Autori si snáď mysleli, že tvoria nejakú inteligentnú satiru a inotaj, snažili sa akože sebaparodovať..pôsobilo to dosť kontraproduktívne a kŕčovito. Inak je to úlet vhodný na žúrky, úúúchylárna... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Televize Onion přináší jen ty - nejpoctivější, nejobjektivnější a nejserióznější zprávy v celých Spojených Státech. Moderátor Norm Archer (Len Cariou) pracuje jako hlavní zprávař již téměř třicet let, a změny, které v televizi v posledních měsících probíhají, se mu vůbec nelíbí. Poté, co televizi koupila nadnárodní společnost Global Tetrahedron Pictures je product placement a reklama na denním pořádku, a zprávy ustupují do pozadí. A to si Norm nenechá líbit ... Ačkoliv je příběh tohoto filmu velmi slaboučký, resp. zabírá v celém ději filmu asi patnáct minut, nelze film moc kritizovat. Zbytek je totiž seskládám z reportáží TV Onion, které jsou povětšinou hodně zábavné (kdybych měl některé vypíchnout tak třeba vysvětlování pop star jak je to se sexualitou v jejích písních, informace o přístupu vlády k obezitě, příručka teroristy, nákup supermoderního počítače Bates (který distribuuje Gil Bates :) ) a další). Některé reportáže byly o chlup slabší, ale tak už to bohužel bývá - naštěstí ty zábavnější převažují, a tak se dal překousnout i nácionálně-přitroublý závěr filmu... Tentokrát se mi líbil i Steven Seagal, jako Cockpuncher :) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vtipné, pobavilo mě to (někdy i místy trošku znechutilo), ale myslím si, že mnohem lepší jsou jen samostatné videa a zprávy The onion, než celý film, který se stejně skládá z několika desítek útržků, ač je fakt, že na konci se většina z nich spojí.. to asi abychom právě neměli ten pocit, že nic s ničím nesouvisí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film bol nakrútený už v roku 2003 ale jeho vydanie bolo odložené a film sa nikdy nedostal do kín. Vyšiel až v roku 2008 priamo na DVD. (U_S_O)

Reklama

Reklama