Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

Othello 

všechny recenze uživatele

Komentář s potenciálem ke spoileru. Vypadá to, že Brad Anderson se ještě tak nějak učí. Některé scény trochu postrádají dynamiku a dvě, tři postavy jsou dost schematické. Na druhou stranu například scéna kdy ten noctofob, nebo jak se ta nemoc jmenuje utíkal chodbou před zhasínajícími světly je skutečně šikovná, stejně jako příjemná absence lekaček a neuchopitelná atmosféra zla. Bohužel pro mě neskutečně těžko zkousnutelná digitální kamera (snad jediný film, který s ní dokázal imho dobře zacházet je Antikrist) bohužel na zážitku nepřidá a dojem lacinosti jenom umocní. Čtvrtou hvězdu tedy dávám za pointu, která díky zobecnění "zla" ("přebývám v každém slabém člověku") sice solidně vystavěný psychologický thriller promění zpátky na mysteriozní horor, ale i tak působí svěže. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Horor to teda podle mě není, ale už dlouho jsem z mysteriozního filmu neměl po shlédnutí tak divný pocit, jako právě po filmu Session 9. Celé je to neuvěřitelně zvláštní, včetně samotné pointy. Nejlepší na tom všem je ale budova, ve kterém se celý film odehrává a která do filmu předává absolutní atmosféru. Díky té budově je film totiž naprosto perfektní, přenáší na diváky ty nejhorší možný pocity, kterými si člověk může projít, během 100 minut. ()

Reklama

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tento snímek by neměl přehlédnout žádný fanoušek žánru. Trochu mě mrzí, jak někteří říkají, že je to zmatené a nepochopitelné, i když i já o jednu zvedám na plný počet až po druhém vidění, kdy je to vše o trochu jasnější, když člověk dopředu ví, jak to je a soustředí se na pojítka od začátku. Tento film buduje od začátku skvělou tísnivou atmosféru a i když člověk dlouho neví, co vlastně mu zde nesedí, moc dobrý pocit z toho nemá a to se nepustí až do konce, který já považuji za vynikající. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hodně milé překvapení. Tahle pomalu se stupňující paranoia má velmi slušnou atmosféru, nepostrádá napětí a nemá špatnou pointu. Když se na konci filmu podíváte zpět, všimnete si některých menších logických renonců hlavně kolem Philovy postavy, ale není to zase tak moc hrozné. Důvodem, proč udělím "jen" slušné 4*, je neschopnost plně využít obrovský potenciál nejen tématu, ale hlavně prostředí bývalého ústavu skrývajícího spoustu tajemství. Nahrávky s Mary (sledovat rozhodně v originále!) byly naprosto super, ale určitě by šlo zamíchat do příběhu ještě více bývalých pacientů a potom je propojit s hlavními hrdiny, pak by nejspíš šlo o opravdovou žánrovou lahůdku (i když možná jenom pro otrlejší diváky). ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Někdy úplně ze začátku filmu mě zarazila jedna scéna, kdy jsem si říkala "no snad na mě s tímhle nevybafnou jako s velkou nečekanou závěrečnou pointou", ale pak se začalo Session 9, o kterém jsem si vůbec nic nečetla a to ani obsah tadyhle na csfd, vyvíjet úplně jiným směrem a začalo to mít velmi těžkou atmosféru v opuštěném blázinci, který má parta hlavních hrdinů filmu během jednoho týdne zrenovovat, jenže to by to nebyl horor, kdyby to nebyl nějaký zvláštní opuštěný blázinec, takže atmosféra houstne a houstne i ve chvílích, kdy se vlastně vůbec nic neděje, protože hlavní postavy se spolu tak akorát hodně baví a semtam divák vidí něco divného. To taky někde kolem půlky filmu začalo trochu nudit, protože to vypadalo, jak kdyby tím žvaněním potřebovali nahnat stopáž, vzhledem k tomu, že se tím nic nikam neposouvalo a ani to nebyly žádné zajímavé řeči. V poslední třetině to ale začalo mít skoro až silenthillovskou atmosféru a některé chodby toho blázince, spolu s takovým kovovým duněním jako "hudbou" byly úplně jak za starých časů Harryho Masona, dokonce se tam válelo i kolečkové křeslo. S tou pointou to nakonec taky docela překvapilo a to zvlášť proto, že autoři diváka dost mystifikovali, aby nemohl tipovat jak to teda bude :). Každopádně ale postavy byly zahrané dost slušně na to co měly zahrát a celý film i přes očividné nízkorozpočťáctví byl nakonec napínavý úplně moc a závěrečné interview to ještě umocnilo, takže velké překvapení ve velkém blázinci :). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Odkaz na film se objevuje v hororové počítačové hře „Silent Hill 3“. (Flussmaister)
  • Děj filmu byl inspirován případem Richarda Rosenthala – vražda, která se odehrála v Bostonu, kde vyrostl Anderson v polovině 90. let 20. století, kdy muž údajně zabil svou ženu poté, co omylem spálila jeho večeři, a pak jí vyřízl z těla srdce a plíce. (Worry77)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. července 2001 na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia. (Worry77)

Reklama

Reklama