Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Carusovo hraní si na drsňáckýho dělňase je k smíchu, vždyť ten chlápek vypadá jak podomní prodavač biblí. Jeho šéf je ve svým postupným šílení o dost důvěryhodnější a jeho postava je taky jediná, která jakž takž zaujme. Zbytek party jsou hovnaři. Vlastně mě ještě zaujalo i místo činu (budova sanatoria '...je celkem slušnej barák...') a to je asi tak všechno. Po vizuální i obsahový stránce podprůměrný nezáživný amatérský béčko s amatérskou kamerou a utahaným dějem. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film postavený na paradoxu, že ač se jedná o horor, formálně se k žánru přiblíží víceméně jenom jednou scénou. Andersonova práce s mícháním diváckých pocitů spočívá někde jinde. Dobře zvolená digitální kamera, stísněné kulisy bývalé psychiatrické léčebny a vzájemné vazby samotných protagonistů mu slouží k tomu, aby vytvářel neskutečně zlou atmosféru, v níž jsem se sice necítil napjatý jako struna, ale po dojetí závěrečných titulků jsem byl zdeptaný, jako bych právě z onoho místa zla vyšel… živ a zdráv, ale navždy poznamenán. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek si pečlivě buduje charaktery a atmosféru, aby to vše v závěru náležitě využil. Jedná se o záležitost, která stojí a padá se scénářem a herci, přičemž obojí je zde naštěstí na vysoké úrovni. Trochu škoda toho, že Anderson poněkud zbytečně klame tělem (aka stylem). Na druhou stranu je to i velká výhoda, tedy pokud nevíte co očekávat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Horor to teda podle mě není, ale už dlouho jsem z mysteriozního filmu neměl po shlédnutí tak divný pocit, jako právě po filmu Session 9. Celé je to neuvěřitelně zvláštní, včetně samotné pointy. Nejlepší na tom všem je ale budova, ve kterém se celý film odehrává a která do filmu předává absolutní atmosféru. Díky té budově je film totiž naprosto perfektní, přenáší na diváky ty nejhorší možný pocity, kterými si člověk může projít, během 100 minut. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velice hutný psycho-horor nenápadně budující atmosféru z pohodového poznávání vztahu mezi civilními postavami až ke svíravému pohlcení. Žádné laciné lekačky, jen plíživá cesta do nitra narušené lidské duše. Superlevný vizuál nevadí ani trochu, fotogenické prostředí opuštěného blázince stačí samo o sobě, a důležité je hlavně to že herecké výkony jsou tu na velice slušné úrovni, žádný amatérismus. 8/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Bonner Medical Building of Danvers State Hospital. (Chatterer)
  • Děj filmu byl inspirován případem Richarda Rosenthala – vražda, která se odehrála v Bostonu, kde vyrostl Anderson v polovině 90. let 20. století, kdy muž údajně zabil svou ženu poté, co omylem spálila jeho večeři, a pak jí vyřízl z těla srdce a plíce. (Worry77)
  • Odkaz na film se objevuje v hororové počítačové hře „Silent Hill 3“. (Flussmaister)

Reklama

Reklama