Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Úklidová jednotka má za úkol vydezinfikovat opuštěný ústav pro choromyslné. Hmyzácky nažloutlý a oprýskaný prostředí, chemický svinstvo, dlouhý chodby, plachty, nepěkný fotečky na zdi, psychopatická tajemství bývalého ústavu, do toho pět ’average Joeů’, kterým z toho všeho začíná hrabat. Od začátku pěstovaný pocit zhnusení a zneklidnění z neznáma. Psycho závěr mě spíše zklamal, ale k tomu co mu předcházelo nemám žádných výhrad. SESSION 9 - nulově uhlazený, působivý a místy dost děsivý hororothriller, dobře uvařený ze všech výše zmíněných dobrot. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vlemi dobrý atmosférický thriller/horor s dobrým scénářem a především skvěle napsanými postavami. Ze začátku máte jenom takový příjemně nepříjemný pocit, ke konci se napětí mnohonásobně zvětšuje. Máme každý svého Simona? ... 85% Horror movie of the year ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celkem napínavá záležitost, odehrávající se ve zrušeném blázinci, kde pracuje parta dělníků. Prostředí jako stvořené pro to, aby se tam začaly dít podivné věci. Na horory moc nejsem, ale tohle až tak úplně klasický horor není, nechybí přídavek ingredience zvané "mysteriozní" a nečekaný závěr, čili můj šálek čaje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co začíná jako kombinace Dirty Jobs a crossoveru Kriminálek Miami a Las Vegas, se rychle promění v úzkost působící psycho thriller o znepokojivém místě, co pohlcuje osoby náchylné k pohlcení (zdravím Jacka Torrance). Ten nekomfortní pocit je navozen v drtivé většině času za denního světla (!), digitální kamera nepůsobí rušivě a hodně prostoru postavám přináší žánrově vzácnou autentičnost. Pointa? S klíčovým prvkem snímků podobného ražení nebyl problém ani tak z hlediska podstaty, jako spíše ve způsobu podání. Andersonův Mechanik mě v tomto ohledu rozebral o něco důkladněji.. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nemám rád strašidelné domy, opuštěné psychiatrické léčebny a špatné vzpomínky. Stejně jako u mnoha dalších horrorů se rovnou dostaneme do děje a po chvilce už začínáte cítit mražení v zádech. U mnoha filmů jsou naštěstí oddychovky, jenže to vám Session 9 nenabídne. Budete mít mražení v zádech až do konce a při závěrečných titulcích se teprve uvolníte, takže bacha na křeče! V prvních minutách jsem byl zaskočen hereckým obsazením seriálových star CSI, ale časem jsem si na jejich jiné role zvykl. Největší počet hvězdiček zabírá zvuková a hudební část, která je perfektní a díky ní má film tu správnou atmosféru. Ani se tu nemusí budovat napětí pomocí času, k tomu poslouží hudba (i když asi taky souvisí s časem). Jen pořád nechápu jak se jim daří vždycky vytvořit, aby hlasové nahrávky měli přesně tu správnou strašidelnou nahrávku. Režisér Brad Anderson je tvůrcem filmu Mechanik? Dlouho mi to jméno vypadlo z hlavy. Doposud jsem viděl jen jeho celovečerní film Mechanist a pár seriálových dílů. Teď vím, že tenhle žánr je jeho koníčkem a že ho dokáže ovládat. Uvidíme, jak dopadne jeho zatím poslední kousek Transsiberian. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Téměř celý film byl natočen v administrativním komplexu Kirkbride v křídle F, ale mnohé scény byly natočeny v tunelech  na střeše a v křídlech B, C, D a E. (Verka13)
  • Děj filmu byl inspirován případem Richarda Rosenthala – vražda, která se odehrála v Bostonu, kde vyrostl Anderson v polovině 90. let 20. století, kdy muž údajně zabil svou ženu poté, co omylem spálila jeho večeři, a pak jí vyřízl z těla srdce a plíce. (Worry77)
  • Natáčelo se v Bonner Medical Building of Danvers State Hospital. (Chatterer)

Reklama

Reklama