Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre ruského diváka skvelá podívaná, ale Nerusovi to nemusí prísť zaujímavé. Bez naštudovania problematiky sa trochu stráca, málokto má vedomosti o tom, ako sa vyvíjala Kyjevská Rus v 10.-11. storočí. Filmársky je to natočené dostatočne špinavo, stredovek z toho dýcha. Príbehovo je problém nájsť si sympatie k hlavnej postave, hoci myšlienka, že i hriešnik sa môže obrátiť je tu podaná celkom dobre. Mnoho ľudí bude možno vidieť problém v tom, že pointa smeruje k christianizácii Rusi. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prototyp zábavné kraviny, kde se nešetřilo na výpravě, ale zřejmě proto už nezbylo na papíry pro další verze scénáře, protože ten je, mírně řečeno, pitomý jako lobotomizovaný křeček, co vede Arménský klub přátel Ordinace v růžové zahradě. A je to hrozná škoda, protože rublů se utratilo hodně a film je prostě sympatický. Ale scénář, který působí jako slepenec tří slabších dílů z Vikings, postrádá nějakou pořádnou gradaci na konci a popravdě, poslední půlhodina je asi nejslabší. Jenže... Jsou tam Vikingové a rusácí, co mají hodně ostrejch seker, to ke štěstí stačí (o=´ ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc tomu uškodila ta jejich víra, i když vím, že na tu dobu se to hodí. Ale já jako ateista tohle špatně nesu a tím to odneslo i hodnocení. Ale i když se přikloním k víře a těch nesmyslel okolo, musím i tak říct, že byli nudné části, které nemohu prominout. První půle filmu byla velmi dobře zpracovaná, ale pak už to šlo do kopru. Sorry jako :) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film z historie Kyjevské Rusi. Tedy mohlo to být natočeno lépe, ale i tak mě ten film zaujal a celkem se mi líbil. Z těch 3 synů nebyl asi ani jeden dobrý člověk, ale Vladimír se jím nakonec přeci jen stal. Pokud se chcete dozvědět něco o historii Kyjevské Rusi, tak určitě doporučuji zkouknout. Flm zaslouží slušné 3*. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Neskúmal som bližšie vierohodnosť zobrazených udalostí, ale zdá sa, že faktograficky v podstate sedia - samozrejme až na idealizovaného Vladimíra. Čo ma ale totálne odrovnalo bola vskutku veľkoryso realizovaná vierohodnosť zobrazenej doby a prostredia. Teda stredovek ako sa patrí, v každom detaile. Dážď, krv, blato... slama, špina, prach... rodokmeň, česť, vášeň. Nohy šmýkajúce sa v krvi. Znásilnenie princeznej pred očami rodičov. Atď. Dej je o tom, ako Vladimír Sviatoslavič skrze hroby a krv ku sviatosti prišiel - a s ním aj celá Rus. A hoci v skutočnosti bol tento schopný vladár s nespočetným množstvom manželiek a mileniek a ešte väčším počtom detí nepochybne omnoho viac "stredoveký", a jeho obrátenie bolo zrejme dielom politického rozhľadu a vypočítavosti, konverzia vo VIKINGOVI bola presvedčivejšia, než som kedy videl v akom biblickom filme. Takto nejak mohli konverzie z osobných pohnútok v tých časoch skutočne vyzerať, takto si to viem predstaviť. Že či išlo o politickú objednávku, sa mi nechce riešiť. Každopádne je to asi najpôsobivejší veľkofilm zo stredoveku, ktorý som videl od KRÁĽOVSTVA NEBESKÉHO. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel 6 let. (Cheeter)
  • Film byl natočen ve dvou verzích, jedné „rodinné“ a jedné „nepřístupné“. (ČSFD)
  • Postavy, které ve filmu vystupují jako Římané, jsou ve skutečnosti představitelé Byzantské říše. (deLaFere)

Reklama

Reklama