Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

hunty 

všechny recenze uživatele

Korejci si s akčními filmy prostě umí vyhrát, vždy působí věrohodně a nesporně upoutají. Ještě to propojte s romantickou vsuvkou, dramatem a Japonskem a máte tuhle pecku. Zde opovrhovaná první půlka mě bavila, jen klesnutí o 1 hvězdu si vysloužily ty pro mě neukončené linie (mohli ubrat fotografů a počátku a prodloužit část s Tomoyou). Konečné kraťounké představní mýtu s býkem trošinku neuspokojující a předcházející konečné utkání mi přišlo také hrozně minimalistické. Aya Hirayama opět dokonalá. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by šlo o špatný nebo vyloženě průměrný snímek, jak by se z mého hodnocení mohlo zdát, ovšem mé očekávání bylo pravděpodobně vyšší. Ve skrytu divácké duše jsem doufal v další skvostný počin jako byl Ip Man, avšak toho jsem se nedočkal. Přesto se však jedná o zdařilý počin s povedenou choreografií a celkem chytlavým příběhem. Za nejpovedenější považuji tréninkové sekvence. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Na začátku bych rád podotkl, že vůbec není snadné tento film ohodnotit. První hodinu se vlastně skoro nic podstatného neděje, divák se jen seznamuje s postavami a je nucen sledovat rozvláčný příběh, který je stejně jen předlouhým prologem k druhé půli. Začátek, který nás navnadí na konečný souboj je sice skvostný, ale tím to také celé končí. Celá tato část je natočena dost kostrbatě, nepřehledně a o její důležitosti pro následující děj by se dalo dlouho spekulovat. Jenže pak se snímek přehoupne přes padesátou minutu a režisér překvapivě přijde s naprosto jiným stylem natáčení. Po ne zrovna povedeném souboji mafiánů proti těm hodným následuje zajímavý přerod hlavního hrdiny, ''pochcánka'', do úžasného bojovníka, který přežije veškeré údery, ale pěst od něj je smrtelná. Nemá smysl klepat si na čelo a ušklíbat se, neboť je to celé natočeno velice dobře, takže na nic takového ani nezbude čas. Celá druhá část je o dost povedenější než ta první a uteče až překvapivě rychle, neboť zde je stále na co koukat. Celkově se jedná o průměr, ale protože závěr, včetně finálního souboje, pokládám za opravdu povedený, nakonec hodnotím 80%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Bae-Dal Choia - zakladateľa jedného z najtvrdších karate štýlov - Kyokushinkai. I keď viac ako životný príbeh by sa hodilo pomenovanie "voľné inšpirované", pretože príbeh filmu vychádza z comicsovej verzie Bae-Dalových osudov a ako taký je notne štylizovaný do takmer "rozprávkového" hávu o boji jednotlivca, ktorý sa tvrdým tréningom premení z nikoho na majstra. Príjemným zistením je skutočnosť, že viac ako o súbojoch (ktorých si ale aj tak užijete dosť a aj napriek skutočnosti, že sa v ich nasnímaní využívajú občas až zbytočné prehnané viaceré optické triky - od vynechávania framov, cez časté strihy až po spomaľovačky a zrýchľovačky, sála z ich prevedenia neskutočná dravosť a živočíšnosť) je film o postavách, čím získava snímka presvedčivý rozmer drámy s jednoliatou atmosférou. K hodnovernému prekresleniu prerodu hlavnej postavy napomáha skvelý Yun-ho Yang, ktorý vás svojím výkonom doslova strhne. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Baramui Paiteo (Fighter in the wind) byl natočen v japonštině. Ve filmu však hrají jen dva japonští herci - Masaya Kato a Aya Hirayama. Zbytek štábu včetně režiséra je z jižní Koreji. Představitel titulní role Yang Donggeun japonštinu v civilním životě vůbec neovládá. (Vojcl)
  • Oyama je považován za japonského národního hrdinu, přestože byl původem Korejec a svým stylem porazil všechna tradiční japonská bojová umění. (Vojcl)
  • Film se natáčel čtyři roky. Scénář byl předěláván celkem šestnáckrát. (Vojcl)

Reklama

Reklama