Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Malá a značně podhodnocená komedie o pracovním vyhoření, se kterým se kdejaký divák dokáže velmi dobře ztotožnit. Zápletka není ani tak důležitá, páteří filmu jsou výborně napsané charaktery a s tím spojené herecké výkony ve vedlejších rolích. Gary Cole, Richard Riehle, John C. McGinley - všichni pamětihodné karikatury, ovšem Stephen Root v roli Miltona podává herecký výkon hodný minimálně nominace na Oscara. Miltonovým tragikomickým osudům jsem se smál ještě dlouho po skončení filmu. Velká škoda, že v kinech snímek propadl, nějaké to pokračování bych si klidně s chutí hned dal. ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Nevím, který chytrák vymyslel tomuto filmu tak debilní český překlad. Ten by si fakt zasloužil metál a nebo rovno přímou cestu na psychiatrické oddělení. Nicméně, jako komedie je to slabota, zasmála jsem se jen párkrát. Pro mě žádný zázrak, i ty postavy mi byli tak nějak jedno, co se s nima vlastně stane. Každopádně, takovou hypnózu bych chtěla také zažít. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si u nás určitě zasloužil víc než jen 66% a prazvláštní český překlad. Občas jsem z toho chytal takový Coenovský feel, občas Douglasovský feel Volného pádu, občas Clerksovský feel, takže to stále zůstalo koukatelné. U nás asi podobné práce nejsou tolik rozšířené, ale docela bych i věřil tomu, že v podobných korporacích v USA to podobně funguje. Klasická sonda, ve které, i včetně závěrečného medailonku, se nejspíš najdete nebo vám v hlavě zazní věta "Jo, to se mi taky stává." Taky bych chtěl někdy rozmlátit tiskárnu odplatou za všechny zničené papíry a problematické tisky. Na závěr už napíšu jen krátké poděkování panu režisérovi, že se rozhodl pro trochu pohádkovější závěr s hezkým poselstvím a ne pro nějaký smutný epilog s ústřední trojicí ve vězení, uhořelými pracovníky a Anistonovou na ulici. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Jeden šéf vyžaduje po zaměstnancích "ozvláštnění" (to slovo je boží :D), druhý když po někom něco chce a vyžaduje neustále opakuje větu: "Mohl bys dohlédnout na to... (že přijdeš v sobotu do práce? Jo a dohlédneš prosimtě na to, že přijdeš i v neděli? :D). To jsem fakt chcal smíchy. Ty tři kamarádíčci z práci byli také super, hlavně s Peterem byla sranda. Rozhodně se nejedná o intouškou zábavu, ale o nenáročnou komedii, u které se zasmějete. A u těch, co jí neocení dohlédnu na to, aby se nad sebou zamysleli! ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Pokud nebudete k Office Space přistupovat jako gagy napráskané taškařici, ale spíše k úsměvnému indie snímku, nebude zklamáni. Příjemná zábava a nadhled od začátku do konce. Několik vynikajících scén (tiskárna, hypnóza, všechny scény s Bobem a Bobem) katapultuje snímek na žánrový nadprůměr. V USA (kde hodně lidí pracuje v "open office space") je tenhle film téměř kultovní záležitostí... a oprávněně. Parádní 4* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)

Reklama

Reklama