Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 2

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (439)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Žádný horor ani přestylizované sci-fi. Bohužel. Splice vypráví o dvou vědcích, kteří zajdou za hranice etických zásad a stvoří experiment, spojí zvířecí DNA s lidskou. Natali viditelně s příběhem chce říkat mnohé (vztah vědec=rodič a jeho odpovědnost k experimentu, který stvořil=dítě, specifický způsob lásky k dítěti, sexualita), ale nedokáže se tématům věnovat do hloubky. Je to škoda, Natali má talent, dobré oko na vizuál a dokáže natočit neviděné, ale tentokrát zapomněl, co chce říct. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Kde končí věda a začíná hraní si na boha? Omlouvání si a lhaní si do kapsy, že když ne MY, tak někdo jiný zcela určitě. Další návrat do 80 a 90 let - Nataliho malá, milá noční můra drnkající na dramatičtější notu, protože zde skutečně není čeho se bát, jen onoho osobního fatálního selhání a boj s všudypřítomnou a vlezlou minulostí, přítomností a nejasnou, byť podvědomě temnou budoucností - a kdo by opovrhl jedním vlastně vyšlechtěným mutantím trenažérem →DREN← ( zaručeně hit budoucích Vánoc ) suplující rodičovství. Může být žena týraná v dětství dobrou matkou? Tohle snad ani neměl být horor, ale alegorie. Natali selhal? v řadě věcí, ale pořád jeho film dokáže mrazit a vršit na sebe pěkné obrázky, zajímavé nápady a i na ty úchylnosti nakonec dojde řeč ( mutantí sex na několik způsobů a v obrácených gardech, kdo by to byl od SPLICE čekal ). Guillermo Del Toro je z celku cítí víc, než by se možná slušelo. Jen, kdyby expozice netrvala hodinu, po níž následuje obrovský rozjezd a velmi brzký konec ( syndrom Já, Legenda ) s poměrně milým twistem na závěr. Ale i přes to, je SPLICE ukuchtěno z mně chutnajících ingrediencí a končící velmi podobně, jako jeden devadesátkový horor. Takže sympatie a u mě dobrý. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po trikové stránce bravurně zvládnutý pseudodokument o napínavé cestě za poznáním. Vědecká práce, hledání a experimenty určitě připomenou řadu filmů - Kmen Andromeda, Moucha, Vetřelec, Species...Zde několikráte citovaný Cronenberg je určitě na místě, jelikož jeho často zajímaly rozličné mutace a hledání nových forem života. Všetečná kamera a příkladná žánrová hudba pomáhají vytvářet potřebné napětí. Nelehké rozhodování o překročení pomyslných hranic a tabu se vine jako rudá nit celým filmem. Nakonec bude všechno špatně. A úplně špatně je samotný závěr filmu. Zbytečně celou vypiplanou práci shodí do škatulky obyčejného béčka. Filmy, stejně jako knihy, varující před zneužitím vědy jsou však potřebnější možná více, než tomu bylo v dobách minulých. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle dneska točí? Opravdu to připomíná to nejlepší z raného Cronenberga. Vincenzo Natali má koule ukázat to, co by jiné filmy považovaly za cudné a nemorální + podobný love triangle tu snad ještě nikdy nebyl. Povedený experiment. Kdo mi ale dělá starosti je Rob Roy. Naposledy to byla Neytiri, dneska Dren, příště snad 10letá holčička v metru? ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zrůdička, která měla něco do sebe, ale to je tak vše. Pár scén docela ušlo, atmosféra žádná a děj také žádný zázrak. Na uspání ideální horor, nebo spíš unavení. Neusnul jsem. To ale díky scéně, kde si to zrůdička rozdávala s Adrienem Brodym. Řekl bych, že šlo o nejnapínavější scénu z celého filmu .. 4/10 = 42% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Dva genetické organizmy predstavené na začiatku filmu, Fred a Ginger, sú odkazmi na klasické spevácke a tanečné duo Fred Astaire a Ginger Rogers. (belinko)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama