Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 1

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (439)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tak se nám začali najednou z králíkárny ztrácet králíci! A nakonec nám zmizela i kočka. Že by se k nám podhrabal sousedovic Azor? Kdepak. To si jen sousedi začali brát práci domů. Čert vem ty králíky, ale ten kravál, vždycky když se sousedi pářili s tou jejich puberťačkou s ocasem! U toho fakt nešlo usnout! Jo jo, vychovávat problémového potomka, hermafroditního mutanta bisexuála, to zřejmě vyžaduje neortodoxní metody. Ale stejně, vědecký výzkum nevědecký výzkum, se zvířátky se prostě nesouloží. Ani z lásky ne! Prý horor... Bah! Žádný horor, ale jasná komedie! Pravda, tahle osvětová proklamace o tom, že genetické pokusy by se neměly páchat na lidech, má občas hluchá místa, ale pak vždy přitancuje na plátno ta okřídlená Drenáž nebo co to je za potvoru, laškovně dupne kopýtkem při tangu, pokusí se zprznit partnera své stvořitelky a tím zachrání situaci. Dal bych tomuhle zrůdnému vědeckému i filmařskému pokusu klidně i Odpad!, ale nebudu pes (taky nemám jeho DNA). Aspoň dvě hvězdy si to zaslouží. Za to, jak mě to přece jen něčím vystrašilo. Se teď pro sichr furt osahávám, jestli mi taky nezačíná růst žihadlo na špičce ocasu (pardon). ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Kde končí věda a začíná hraní si na boha? Omlouvání si a lhaní si do kapsy, že když ne MY, tak někdo jiný zcela určitě. Další návrat do 80 a 90 let - Nataliho malá, milá noční můra drnkající na dramatičtější notu, protože zde skutečně není čeho se bát, jen onoho osobního fatálního selhání a boj s všudypřítomnou a vlezlou minulostí, přítomností a nejasnou, byť podvědomě temnou budoucností - a kdo by opovrhl jedním vlastně vyšlechtěným mutantím trenažérem →DREN← ( zaručeně hit budoucích Vánoc ) suplující rodičovství. Může být žena týraná v dětství dobrou matkou? Tohle snad ani neměl být horor, ale alegorie. Natali selhal? v řadě věcí, ale pořád jeho film dokáže mrazit a vršit na sebe pěkné obrázky, zajímavé nápady a i na ty úchylnosti nakonec dojde řeč ( mutantí sex na několik způsobů a v obrácených gardech, kdo by to byl od SPLICE čekal ). Guillermo Del Toro je z celku cítí víc, než by se možná slušelo. Jen, kdyby expozice netrvala hodinu, po níž následuje obrovský rozjezd a velmi brzký konec ( syndrom Já, Legenda ) s poměrně milým twistem na závěr. Ale i přes to, je SPLICE ukuchtěno z mně chutnajících ingrediencí a končící velmi podobně, jako jeden devadesátkový horor. Takže sympatie a u mě dobrý. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

"komentář může obsahovat náznaky, které vám ale zážitek ze sledování zkazit nemohou, protože ten film je sračka" Film sleduji dlouho, různé předpremiérové ukázky na netu, postery i trailer. Vše připravovalo na téměř revoluční sci-fi-horor, který se zaryje hluboko do kůže a nevyleze. Netrpělivě jsem očekával podobnou pecku, jako Pandorum, jak šeredně jsem se mýlil. Zprvu je nutno podotknout, že film není nikterak originální, představuje pár, který experimentuje a mění DNA různých zvířat, aby ve výsledku dostal mutanta, z kterého získá důležité látky. Žádné zdokonalování lidské DNA, jak bylo slibováno, zkřížení člověka byla spíše náhoda, než záměr. Čekal jsem laboratoř plnou Ripleyové ve Vetřelci: Vzkříšení, ale toho jsem se pochopitelně ani dočkat nemohl, protože vše, co tvůrci naslibovali, nedodrželi. Jestli čekáte od stopáže 5 minut akce, chcete hodně, akce je celkově minutu a to tak ubohá, že jsem se málem podělal. Čekal jsem, že mutant bude v celém filmu vykazovat přímé ohrožení minimálně pro své okolí a v nejperverznějších představách, pro celé lidstvo, hovno, riziko mohla pociťovat maximálně kočka. Tohle není horor, ale ubohé manželské drama. Pro milovníka akčního sci-fi, případně inteligentního sci-fi s kvalitním scénářem, naprosto neodpovídající. 40% 26.07. 2010 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za prvé - je to pekne nechutný film (nie že by to bolo mínus), za druhú - je škoda, že režisér s tohoto filmu nevyťažil viac, pretože tempo je dosť uťahané aj keď film je v podstate zaujímavý od začiatku do konca, ale dalo sa tam dať ešte kopa iných vecí aby zaplnil tu nudu a za tretie - je to neuveriteľne plytký film, čo je škoda. (čo je v podstate rovnaký bod ako druhý).Zhrnutie - dobrý, ale nedotiahnutý film do konca. Škoda, že Guillermo del Toro sedel iba producentskej stoličke. 65% - 3* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost neobvyklý horor, podávající si ruku se sci-fi. Dva špičkoví vědci tajně zkříží lidskou a zvířecí DNA. A výsledkem je jakýsi hybridní klon ženského pohlaví, co velmi rychle stárne, má lysou hlavu, ocas s jedovatým bodcem, vyvinutá křídla, dvojdyšné plíce a vykazuje známky inteligence, ale i občasné agresivity. Právě kvůli nevyzpytatelnému chování a strachu z prozrazení se vědci se svým "dítkem" uchýlí na odlehlou farmu, ale experiment se jim přece jen vymkne kontrole a milé stvoření se stane neovladatelným. Dlouho jsem horor podobného ražení neviděl. A když do toho šel Adrien Brody a přibral Sarah Polley a Delphine Chanéac, která v roli zpočátku sympatického monstra podala nejlepší herecký výkon, tak jsem byl zvědavý, co s režisérem Vincenzo Natalim "naklonovali", a byl jsem mile překvapen, že film není tak úplně primitivním hororem o vraždícím monstru, ale že má řadu citlivých až dojemných pasáží a pohrává si s myšlenkou, co si počít s téměř lidským stvořením, ke kterému vědci citově přilnou, ale uvědomují si, že když ho nesprovodí ze světa, tak ho před ním musí navždy skrývat. Závěrečný plynulý přechod do akční pasáže je rovněž povedený a monstrum řádí v plné síle, až do nečekaně vypointovaného závěru. Splice je velmi zvláštní a originálně pojatý sci-fi horor, který se z hororové produkce dost vymyká, a proto se ho vyplatí vidět. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Zkratka vývojové společnosti ve filmu je - NERD. Českým ekvivalentem tohoto výrazu je slovo „šprt“. (Nathaniell)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama