Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

Fr 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na zajímavej románek. Vše ale nabralo jinej směr. Rozbitej obličej zřejmě nebude Owenovým největším problémem ..... . Děj filmu je prostý a ve skutečnosti je síla v jeho realističnosti. Aspoň se to tak z počátku zdá. Když přijde řada na dějové zvraty, nestačíte se divit. Díky nim to nabere ,,šťávu“. A taky díky tomu, že C.Owen, V.Cassel jsou v pohodě. J.Aniston je zase celkem ,,dobrá“ baba, takže ji jsem ochoten odpustit i ten stále stejnej ,,hereckej“ výraz. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani po opakovanom vzhliadnutí nemám čo vytknúť, myslím si, že je film trochu podceňovaný. Nechýbajú v ňom zvraty a prekvapenia, thrillerová zápletka je veľmi slušná a nepredvídateľná. Kvalitné herecké výkony zdobí Vincent Cassel, ktorý nemusí nikoho presviedčať, že je skutočným pánom hercom. A ako záporák snáď jedným z TOP 3 na svete. Musím vyzdvihnúť i réžiu, snímky od Mikael Håfströma ma jednoducho bavia. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Aniston a Owen v napínavém thrilleru, jehož hlavními přednostmi je áčkové herectví, nepředvídatelné zvraty a napětí sledovat, jakže celý film dopadne? Jackpot! Derailed dokáže šikovně pracovat s napětím, postupně budovat atmosféru a přenést na diváka tu reálnou starost o hlavní postavu, což se poslední dobou u podobných žánrovek nestává, takže už jen kvůli tomu nejde jinak než hodnotit poctivou čtyřhvězdou. Povedená záležitost. (Ikdyž zkušený divák s trochou snahy ten zvrat prokoukne už na začátku:D) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne můžete mít rodinu, práci, peníze i budoucnost, jenže během jednoho dne také můžete o vše přijít. Váš život vyjede ze zaběhnutých kolejí, možná ne tak brutálním způsobem jako život Charlese, hlavního hrdiny Hry s nevěrou, ale nic už každopádně nebude jako dřív. Přitom to ze začátku vypadalo tak lákavě, ta jedna povystrčená nožka, jejíž zbytek také stál za bližší prozkoumání, děj Hry s nevěrou se ovšem řítí po tak vyjetých kolejích, že dřív nebo později začne i ten nejnedomýšlivější z řady tušit nějakou levárnu. A tvůrci nezklamali, napínavě rozehranou partií diváka navnadili, hloupým zvratem odradili. Scénář za nic nestojí, lepší je to s režií, místy velice zdařilou, schopnou i vybudování nějaké té noirové atmosféry… jen kdyby se nemusela podřizovat slaboučkému scénáři, jehož největší slabina je pro jistotu odhalena až na samém konci, během „vězeňského epilogu“ a následující scény, potvrzující domněnku, že konec zdaleka nebude korespondovat s náladou zbytku filmu. Beznaděj Charlese (solidní Clive Owen) a s ní i beznaděj divákova má nemilosrdně stoupající tendenci, škoda že dále nikterak chytře rozvíjenou, nýbrž pouze razantně utnutou. Ani Jennifer Aniston není ovnaděna dostatečně pro vyzdvihnutí této thrillerové jednohubky z vod průměru, není to však taková tragédie (i když má tragický charakter) jak by se mohlo zdát. Myslím, že televizní obrazovka je pro Hru s nevěrou jako stvořená. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, numi ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nelze si nevšimnout té zdejší olympiády, jejíž náplní je soutěžení v tom, kdo originálněji, vtipněji a štiplavěji popíše, kterak mu všechno bylo jasné už při pohledu do televizního programu, a kterak všechny zvraty zabily jinak výborné zpracování. Cítím z toho pokrytectví a alibismus, když někdo napíše něco ve stylu "kdo nemá nakoukáno tolik, co já, tomu se to asi bude líbit." Nechci nikomu přehnaně křivdit, ale taky bych dovedl sedět v křesle nad mísou buráků, slupky plivat pod gauč, usrkávat kolu a řvát na celý barák "jasně, to jsem čekal. No jo, to nemohlo bejt jinak. Há, já to věděl!" Já si plnými doušky užíval atmosféru, zpracování, které mě pohltilo, a v neposlední řadě skvěle různorodou hereckou sestavu, která dobře vypadala i hrála. Téma nevěry mi přineslo další návody, postřehy i varování, sto minut uběhlo jako voda v potoce a já nevidím sebemenší důvod, proč si výsledný pocit kazit vzpomínkami na to, co všechno jsem vítězoslavně uhádl a předpověděl. Pátá hvězdička je možná z trucu, ale na to jsou moji čtenáři již zvyklí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)
  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)
  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)

Reklama

Reklama