Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Marshall Lawson (Seagal) přišel při chladnokrevném a zdánlivě náhodném útoku o členy své úderné jednotky, bere jako svou povinnost podivné okolnosti brutálního vraždění vyšetřit. Při svém pátrání brzy odhaluje vojenskou operaci CTX Majestic, jež podléhá takovému stupni utajení, že se armáda rozhodne Lawsona odstranit, aby své tajemství ochránila dál. Lawson je však neúprosný a pouští se do nemilosrdného a nerovného boje proti organizovanému drogovému obchodu, který je, zdá se, tajně řízen prohnilou buňkou přímo zevnitř armády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Seag 

všechny recenze uživatele

Ach jaj.Steven prepáč ale tentoraz musím priznať aj ja že si to vážne pokašľal. Sračka toho najväčšieho kalibru. Michaela Keuscha nemám rád, a ked budem vidieť že so seagalom točí nejaký film hned budem vedieť že to nedopadne dobre. Jedniné dve veci ktoré sa mi ako tak páčili sú, že seagal schudol a že mu dali take typické gangstarsko-vojenské meno Marshall Lawson. Ja ti tych 5* dám vždy ale to len preto že si môj naj naj herec. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Seagal je tu veliteľom tradične najlepšej špeciálnej jednotky aká kedy bola, ale na francúzskej ( akože, točilo sa zrejme v Rumunsku ) diskotéke mu ich zmasakruje jedna naspeedovaná ženština. Ide o to že záporáci majú drogu zvanú CTX ktorá mení ľudí na berserkov a chcú tou sračkou sfetovať celú dedinu. Lenže úprimne, čo im to bude platné proti obrovskému aikido hovädu v čiernom kabáte? Na začiatok pár výbuchov ktoré niečo sľubujú, lenže ďalej už sa to len motká nočnými ulicami, k tomu občasné vraždy, nejaké armádne komplotovanie a to najhoršie je keď sa Steven pokúsi o nejakú extrémne zle nasnímanú a zostrihanú akciu pri ktorej je obvykle vidno len stojaceho Seagala a padajúceho protivníka. Jediné čo by sa snáď dalo pochváliť, okrem striekajúcej krvi, bolo to prehadzovanie skrz steny, ktoré sú v Rumufrancúzsku z preglejky alebo z tehál bez malty. Vo finále nabehne komando do nejakej ruiny a tam dosť dlho pochodujú chodbami, postupne likvidovaný nafetovanými dedinčanmi. Nechápal som prečo je to mordovanie neustále doprevádzané svetelnými zášlehmi a nejakým hororovým syčaním, asi aby sa ľudia báli. ha, lenže to by museli ukázať nahého Seagala, ktorý je aj spoluautorom scenára. Sila Úderu je blbá a hnusne vyzerajúca... Seagalovka. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pomsta je dvojsečná zbraň.“ Na béčkarskú seagalovku slušné. Prvá polovica Sily úderu obsahuje prekvapivo malé množstvo akcie, ale druhá je v podstate nonstop akčnou scénou, hoc nie bohvieako vydarenou. Potešia vsuvky, ktoré možno na prvý pohľad nevyzerajú dobre (Seagalov kamoš vyzerá ako tatko troch dcér, ktorý sa v nedeľu ráno zle zobudil a ako bonus zistil, že manželka zabudla kúpiť mäso na obed), ale sú realistické a Seagal sa vďaka nim zrejme niky nestane prezidentom USA (zabitie ženy). ()

boyd. 

všechny recenze uživatele

Hmmmmmm, no je to jako by se hrách na stěnu házel, nebo jak se vlastně říká to přísloví? Steven Seagal prostě už nic lepšího nenatočí a s tím se hold musíme smířit, je to škoda, ale je to tak. Černý úsvit, žoldáci spravedlnosti, síla úderu ono to vyjde na stejno, tady máme navíc i trochu sci-fi. Je to slátanina, konec je sice trošku napínavý, ale to napětí trvá asi pět minut, jestli vůbec, souboje v závěrečné scéně jsou natočené dost směšně, to měli pánové sfouknuté tak za jeden den a celý film tak za jeden týden a potom se můžu divit jaktože Steven točí pět filmů ročně, když kdysi zvládl jeden za rok, zato však pořádný. Pokud jste někdo viděli film v původním znění, tak mi někdo prosím vás vysvětlete proč sakra Seagal řekne jednu větu svým ležérním a nenapodobitelným chraplákem a vzápětí je další jeho mluva nadabovaná a to ještě nějakým staříkem(tak mi to připadalo), to si jako filmaři myslí že to divák nepozná nebo co? A podobně to bylo i u Poslední mise!!! Takže to vypadá, že se Seagalovi nechce už ani mluvit, natož aby nám předvedl nějaké bojové umění. Ten dabing mě teda fakt naštval, takže jestli si tenhle film pustíte (dopředu říkám že je to celkem ztráta času) nastavte si češtinu!!! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak další zářez do rakve. Seagal už dávno není tím kým býval a věk (potažmo v jeho případě váha) se nedají zastavit. Pořád patří mezi moje největší oblíbence, jenže to jen díky svým starým filmům. Z jeho novější tvorby je mi místy až na blití a pro jeho dobro bych mu radil, ať to raději zabalí dokud je ještě čas. Ty zpomalené scény byli opravdu chytrým tahem, jak zamaskovat nemohoucnost hlavního hrdiny, který už nestačí pobrat dech po jedné otočce. Máchat rukama ovšem ještě umí a sem tam přidá i nějakou tu hlášku, které se dá i zasmát. Asi nejvíc z celého filmu se mi líbil výběr ženských. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Při závěrečném souboji Marshall Lawson (Steven Seagal) zraní protivníka nožem na hrudi. O několik záběrů poté je protivník viditelně bez jizvy. V dalších záběrech jizvu opět má. (rublik05)
  • Při závěrečné scéně, kdy se Seagal pere s tou pěkně nazlobenou kočičkou na ostří nože, si povšimněte, že jí řízne přes pravé prso (hrudník) a hned v další sekvenci je to samé, ale na levé straně! Takto je to ještě jednou zopakované o chvíli později v dalším záběru (vypadá to jako by stála naproti zrcadlu, potíž je v tom, že tam žádné není!). (Rodriguez)
  • Film se natáčel v Bukurešti v Rumunsku. (rafix)

Reklama

Reklama