Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

lesumir

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela tesil, Leslie zasvetil svuj zivot parodiim a to bylo taky jeho poslani, dekujime. Ale odejdete... tohle uz je preparodovano trapnymi scenami a hloupy scenar tomu skodi vic a vic. Vtipne to uz neni vubec! Nedokoual jsem to, takze to hodnotit nebudu, ale vice nez dve a pul hvezdicky to neni. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky jen proto,že mám žánr parodie v oblibě a Leslie Nielsen je od dob Bláznivých střel jejím králem.Dalším důvodem tří hvězdiček je porovnání kvalit Utopence na útěku s jinými pozdějšími Nielsenovými "skvostmi",jako Bláznivý exorcista,Agent WC40 či Vesmírná prda,se kterými Utopenec vychází opravdu docela dobře.Utopenec má pár opravdu vtipných,pár ujetých i pár trapných scén,k Bláznivým střelám si to každopádně ani nečuchne,ale čas u toho uteče rychle.Průměr,který neurazí,ale ke špičce žánru má hodně daleko. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pro mě až nečekaně dost dobrá parodie s už více než sedmdesátiletým Leslie Nielsenem, který je ale stále ve formě. Tak nějak jsem tušil, že o dost momentů přicházím kvůli tomu, že jsem po hříchu stále ještě neviděl Uprchlíka, ale i tak jsem si to dost užil. Slabších momentů se sice našlo víc, ale i tak je to výborná zábava a Richarda "Plukovníka Trautmana" Crennu prostě nemůžu nežrat (R.I.P.). Lepší tři:-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrá parodie s Nielsenem v hlavní roli. Zato naprosto parádní. To, že Uprchlík je vrcholem v kriminálních akčních dramatech je pravda. Stejně tak je Utopenec na útěku vrcholem parodií. Kdo předlohu neviděl, se připraví minimálně o polovinu vtipů, ale i tak se bude smát větší část filmu. Nezapomenutelná scéna je s krádeží auta na parkovišti. 100% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Bláznivé střely jsou pro mě svatá trilogie a tento film jsem si přál dlouho vidět, ačkoliv jsem se bál, že to dopadne příšerně a trapně jako Agent WC 40 a další poslední Nielsenovy počiny. No ale Pat Proft je ze Z-A-Z školy, takže to mě trochu uklidnilo. A právem! Je pravda, že s Bláznivými střelami bych to nesrovnával, tohle má někdy stejný a někdy zase úplně jiný humor. Zde se vyskutují i trapné fóry, které v BS skoro nejsou, ale zase jich zde není mnoho, takže tvář filmu nekazí. Pro mě je to poslední dobrá parodie, která byla natočena od dob Bláznivé střely 3 (Scary Movie není dobrá parodie!)! Richard Crenna byl perfektní, on si prostě rád ze sebe střílí, což už nám ukázal v Žhavých výstřelech II. Parodované kousky a narážky byly skoro až geniálně provedeny a většina mi byla dost známa, takže jsem se skutečně královsky pobavil. Milé překvapení byla tato parodie. Je pravda, že mezi pěti hvězdičkami tady a pěti hvězdičkami u Bláznivých Střel je sice poněkud větší rozdíl, ale oba filmy je mají zaslouženě. No ale ačkoliv tu pořád srovnávám Střely a Utopence - ty filmy jsou vlastně úplně rozdílné. Střely jsou inteligentní parodie, tohle je taková trochu buranská parodie. Ale skvěle pobaví a to je hlavní. A jelikož je to z nových parodií poslední povedený kousek, tak si těch 5 hvězd prostě zaslouží. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)

Reklama

Reklama